Accente esenţiale în casa unui domn contemporan

Când începi să-ţi amenajezi locuinţa, prioritate au obiectele esenţiale, cele fără de care viaţa ar fi aproape imposibilă, dar mereu e loc şi de acele accente esenţiale în casa unui domn. În timp, vei aduna mai multe decât pot duce sertarele şi cotloanele casei tale. Intuiesc deja că ţi-ai propus să trăieşti cât mai minimalist, cât mai organizat, să nu faci din căminul tău un depozit de “junk”. Însă realitatea sună insistent la telefon şi cere să revii cu picioarele pe sol. Câteva obiecte neprinse în planul iniţial tot vor apărea, iar unele dintre ele sigur nu vor avea caracter vital. E şi normal, că doar nu eşti un spartan să trăieşti cu strictul necesar. Mai ai nevoie şi de obiecte care îţi colorează existenţa. Măcar bucură-te de ele, în drumul fără întoarcere spre haos!

Glumesc, bineînţeles. Ordinea şi curăţenia sunt legi de neclintit pentru orice locuinţă şic, dar o selecţie de accesorii şi de lucruri bine alese transformă spaţiul într-un refugiu demn de un gentleman rafinat, care ştie să se respecte şi să se bucure de timpul sau liber. Chiar dacă eşti un contabil rutinat de la multinaţională, un apartament cu gust te va face să pari un spion sexy, văr cu James Bond, în ochii fetelor. Dacă în timpul zilei eşti un profesionist rasat, care îşi termină sarcinile la mare viteză şi la super-meserie, meriţi ca seara să te poţi relaxa uitându-te la sportul preferat, cu o băutură rafinată sau cu un joc pe consolă.

Zona Cinefilului

Dacă eşti amator de filme şi de seriale, e firesc să ai un colţ dedicat acestui nobil hobby. Îţi poţi amenaja această zonă pornind de la un corp de mobilier care să încorporeze un smart TV, un sound bar sau un home cinema. Nu trebuie să lipsească biblioteca de DVDuri, în care să îţi păstrezi comorile. Dacă vrei să duci acest colţ la supremul nivel de rafinament, îţi recomand să adaugi şi câteva postere cu filmele tale preferate. Înrămate bineînţeles. Mai poţi să alegi canapeaua sau fotoliile potrivite, în aşa fel încât să te poţi bucura mai mult de atmosfera peliculei pe suport digital, iar astfel să te transpui fără pic de efort în film.

Zona gamerului

Poate că la final de zi îţi doreşti să te relaxezi singur sau cu prietenii, alături de jocurile tale preferate, să intri în pielea unui soldat, a unui spion sau chiar a lui Batman. Nimic greşit în asta! Îţi poţi amenaja un loc în casă, dedicat acestui hobby. Bineînţeles, consola va căpăta cel mai important rol, alături de un ecran enorm, care să te introducă în universul virtual. Pentru un răsfăţ total, poţi să iei şi un fotoliu “bean bag” sau chiar mai multe, ca să aibă şi amicii unde se lăfăi. Neapărat să incluzi o etajeră pe care să îţi expui toată colecţia de jocuri. Pentru restul accesoriilor – căşti, staţii de reîncărcare şi diverse cabluri – poţi cumpăra câteva organizatoare.

Barul de acasă

Stiu ca am mai discutat despre micul altar al lui Bachus şi cu altă ocazie, dar un bar, oricât de mic, îţi poate influenţa pozitiv locuinţa. Doar pozitiv. Pe lângă faptul că îţi va ordona colecţia de licori magice, barul va transforma micile tale petreceri în adevărate evenimente elegante. Barul le va lua din prima ochii tipelor care-ţi trec pragul în premieră şi care te vor cataloga pe loc drept un lord al rafinamentului. Îţi recomandăm să investeşti şi în câteva seturi de pahare, chiar şi într-un kit pentru cocktailuri, dacă vrei să încerci ceva nou. Tot în zona barului ai putea include şi un frigider mai funky, doar pentru bere.

Jucătorul clasic

Accente esenţiale în casa unui domn contemporan

Tehnologia face parte din viaţa ta, dar parcă mai vrei şi contact social direct atunci când te distrezi. Esti expert la poker şi ai încinge o partidă în fiecare seară sau poate preferi să îţi inviţi prietenii la un “Dungeons and Dragons” ori la un “Catan”, să le arăţi de ce eşti în stare. Indiferent de ce joc preferi, îţi trebuie un spaţiu în care să te desfăşori. Lucrurile se rezolvă uşor, dacă ai masa potrivită. Pentru mai multă versatilitate, alege una care se poate ridica şi extinde, pentru a fi pregătit pentru orice situaţie. Ia-ţi un model care să aibă în partea inferioară şi un spaţiu dedicat depozitării, pentru a-ţi putea acolo păstra cutiile cu jocuri sau trusa de poker.

Poate că nu ai nevoie de toate aceste lucruri şi locuinţa ta e în stare să opereze optim doar cu strictul necesar. Dar, zic eu, de ce să nu incluzi în ecuaţia amenajării şi pasiunile tale sau obiectele care îţi aduc linişte şi bucurie la finalul zilei? Dacă spaţiul şi bugetul îţi permit, investeşte în plăcere, nu doar în funcţionalitate sau în aspect.