Playstation 5. Din noiembrie la un preț bun

Cum stați cu pușculița? În mai puțin de două luni vom avea ocazia să ne jucăm cu și pe Playstation 5. Avem așadar ultimele vești despre consola nelansată momentan. Rămâi alături de mine în minutele următoare ca să asculți informații despre preț, disponibilitate și ce jocuri vor fi disponibile la lansare. 

Preț: Avem două versiuni disponibile: Playstation 5, 499 de euro cu cititor pentru discuri și o versiune Digitală care costă 399 de euro. Cam la egalitate cu ce oferă Microsoft. Xbox Series X are acelați preț pentru varianta de vârf, Series S este mai ieftin cu 100 de dolari, dar are și-un downgrade pe partea de performanță. 

12 noiembrie este data de lansare pentru Statele Unite ale Americii, Japonia, Mexico, Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud. Restul lumii primește consola o săptămână mai târziu, adică pe 19 noiembrie. Ai dreptate, Playstation 5 este mai scump, 4 era 399 de dolari la lansare, Pro tot 399 de dolari, dar trăim alte vremuri și specificațiile nu sunt deloc rele. Chiar dacă neimportante pe hârtie, trebuie să mă credeți că jocurile se văd mult mai spectaculos. 

Consola poate fi, sau mă rog, putea fi pre-comandată la câțiva retaileri, dar a dispărut repede din stocurile Walmart, Amazon, BestBuy sau Gamestop. 

Playstation 5 mai marchează o premieră, de data aceasta mai puțin pozitivă: Jocurile triple A vor ajunge și la 70 de euro/dolari. Adică o să sară de 300 de lei dacă iei în calcul și taxele locale. Așadar, dacă speri la promoții mai multe și mai dese, atunci poate merită să plătești în plus pentru varianta cu DISC și să aștepți la promoții din partea retailerilor. Mai e de notat și că Playstation 5 ofera compatibilitate cu titlurile de pe Playstation 4. Dar am tot auzit asta în ultimii ani și cu console mai vechi și nu s-a întâmplat nimic. Pe de altă parte, nu este cea mai scumpă consolă a lui Sony, Playstation 3 ajungea și la 600 de dolari pentru varianta de 60GB sau 499 de dolari pentru varianta de 20.