Schimbări necesare pentru noul an

La mulți ani și bun venit în nou an! Sper că te-ai distrat de revelion, că ai petrecut momente de neuitat, dar și că ți-ai propus măcar un lucru pentru noul an. Nu știu tu, dar eu de fiecare dată când se numără secundele până la trecerea în noul an, deși simbolic, tot simt nevoia să-mi pun o dorință, să-mi promit că fac ceva și să-mi iert anumite greșeli din anul precedent. Nu cred în clișeul #newyearnewme, însă mă ajutăsă-mi stabilesc un ideal cât mai sus. Vreau să fiu mai bun, mai răbdător, mai ambițios… de fapt și de drept, o variantă îmbunătățită a mea.

Dincolo de clasicele promisiune de-a slăbi, de-a merge la sală, de-a pune bani de-o parte ori de-o discuție serioasă cu șeful în care să-i spui ce meriți tu de fapt, există și unele schimbări nu atât de radicale. Unele care nu riști să te lase fără job la început de an.

Fă ordine!

Schimbări necesare pentru noul an

Dacă ai în plan să-ți faci ordine în viață, de ce nu ai face și în dulap? Sortează hainele pe care le porți cel mai des, spală-le pe cele care stau de foarte mult timp în dulap, calcă cămășile șifonate, tratează hainele din piele și asigură-te că cele din lână și blană nu sunt atacate de molii. Sper că nu ai obiceiul să pui haine murdare sau purtate în dulap printre cele curate. Chiar dacă nu ai acest obicei, hainele depozitate o lungă perioadă de timp în dulap, chiar și aerisite regulat, tot prind un miros specific. Mai ales dacă sunt combinate mai multe materiale și texturi. Așa că, începe curățenia prin a scoate toate hainele din dulap, iar pe cele care au prins miros spală-le neapărat. Dacă mai ai în plan să le porți, ar fi bine să le speli și să le calci. Astfel, nu riști ca țesătura să fie compromisă iremediabil.

Fii onest cu tine! Selectează hainele pe care știi că nu le-ai mai purtat demult, alege-le pe cele cărora vrei să le mai dai o șansă, iar pe restul donează-le. Nici n-ai idee ce mult s-ar bucura cineva să poarte hainele pe care tu le consideri demodate și cât de utile le-ar fi. Așa că, nu arunca hainele la gunoi! Dacă nu cunoști pe cineva căruia să le poți da, apelează la un ONG sau la o organizație, ori le pui frumos în pungi și le lași separat la ghena de gunoi. Astfel nu riști să fie amestecate cu gunoiul menajer.

Haine uzate

Schimbări necesare pentru noul an

Oricât de mult ți-ar plăcea un tricou, ori o pereche de teniși, dacă timpul și-a spus cuvântul și s-au rupt, decolorat ori schimbat forma radical, este timpul să le spui adio. Nimic nu spune mai mult despre tine că ești neîngrijit decât o haină ruptă, descusută ori decolorată. Fie că vorbim de trecerea timpului, ori de îngrijirea neadecvată, un element vesimentar uzat nu trebuie purtat sub nici o formă. Așa că, atunci când începi să-ți faci curat în haine, fii sigur că sunt primele elemente vesimentare pe care le arunci. Totuși, dacă au valoare sentimentală, ori te leagă ceva anume de ele, păstrează-le, dar nu le mai purta!

Cumpără-ți ceva nou!

Nu mă înțelege greșit! Nu trebuie neapărat să compensezi cu lucrurile pe care le-ai aruncat. Mă refer mai degrabă la un lucru pe care ți-l dorești demult, un lucru de care ai nevoie, ori pur și simplu o plăcere vinovată. Nu știu tu, dar eu când simt nevoia de un suflu nou în viața mea, ceva care să funcționeze de fiecare dată, îmi cumpăr un lucru nou. Unul funcțional de care să mă pot bucura cât mai des și care să-mi aducă plus valoare. De exemplu, căștile alea pe care ți le dorești demult, pentru că cele vechi deja s-au uzat. Ori o ramă pentru poza aia pe care ți-o dorești pe perete, dar pe care o ții în dulap. Ai prins ideea.

Tot la capitolul cumpărături noi întră și un articol vestimentar. Și nu, nu unul banal, simplu. Ceva ce nu ai purtat niciodată, ori ceva ce te-ai ferit mereu să cumperi din anumite considerente. Fă-ți curaj și cumpără-ți jeanșii ăia pe care îi voiai, ori sneakerșii ăia colorați care ți s-au părut mereu prea îndrăzneți pentru firea ta conservatoare. Nu te sfii să încerci lucruri noi. S-ar putea să descoperi pasiuni nebănuite!

Abonează-te la o revistă

Indiferent de ce pasiune ai avea, fie că este vorba de modă, gătit, arhitectură, fotografie și așa mai departe, este imporant să fii mereu conectat și să te informezi mereu. Să citești noile tendințe, ce tehnologii noi au apărut, studii și așa mai departe. Motiv pentru care este important să te abonezi la un site ori o revistă online de specialitate. Te ajută mult în pasiunea ta, iar dacă nu ai una deja, te poate ajuta să-ți descoperi unele talente ori curiozități. Poți începe fie cu un newsletter simplu, care de obicei este gratuit, iar dacă informațiile îți sunt de folos și vrei mai mult, poți trece la un abomanent plătit. Fii sigur că informațiile primite îți vor fi de folos, iar pentru pasiunea ta nici un preț nu este prea mare. Mai ales că vorbim de un abonament la o revistă online care de regulă nu depășește câțiva lei.

Scapă de un obicei prost!

Cu toții avem un obicei, un tic sau un defect pe care ne dorim să-l corectăm. Indiferent de natura obiceiului, dacă te deranjează și ți-ai dorit de multe ori să scapi de el, ei bine acum este timpul. Bei prea multă Cola? Las-o mai moale de acum. Îți rozi unghiile? Mergi la manichiura și încercă să le păstrezi curate și frumoase. Fă un efort și oricât de greu ar părea, încercă să schimbi ce nu este bine. Dacă a ajuns să te deranjeze pe tine, imaginează-ți cum sunt ceilalți.

Concluzie

Pe lângă planurile și dorințele pentru noul an, este bine să pui pe listă și câteva idei noi. Unele simple, dar de efect, care să-ți îmbunătățească stilul de viață.