UNTOLD 2018 | Povestea continuă

A patra ediție a celui mai așteptat festival din România este aproape aici. Joi, 2 august 2018, începe cel de-al patrulea capitol pe tărâmul fantastic UNTOLD. Dacă anul trecut personajul mitic ce a domninat scena principală a fost dragonul, ei bine, anul acesta scena este bântuită de cele două personaje principale, Regele Războinic și Preoteasa Înțelepciunii. Scena principală va fi chiar mai mare decât în anii precedenți și se va transforma în Wolf’s Nest, adică în cuibul lupului. 

Bilete? Este foarte posibil să mai găsești, fie pe site-ul oficial, ori pe la cei care și-au schimbat planurile între timp. Însă, marea problemă o reprezintă cazarea. În Cluj, pe perioada festivalului, prețurile pur și simplu explodează. Nu trebuie decât să arunci o privire pe site-urile de booking ca să îți dai seama cum stau lucrurile, iar asta nu se întâmplă acum în ultima săptămână, ci de mai bine de o lună. Ce în mod normal costă 300-400 de lei, acum ajunge să coste chiar și 2000 de lei. Merită? Se justifică banii? Eu cred că nu. Însă, cei care și-au plănuit din timp participarea la festival cu siguranță s-au ocupat și de cazare. Problema este la cei care s-au decis pe ultima sută de metri. Lor nu le rămâne decât să plătească o sumă enormă, ori să aleagă zonele limitrofe Clujului și să se bazeze pe mașinile personale ori pe taxiuri. Pentru că, apropo, Uber tocmai ce a fost interzis în Cluj.

Odată ajuns la festival, trebuie să treci pe la zona de check-in și să îți schimbi biletul în brățară. Din propria experiență îți spun că în prima zi va fi haos, în sensul că vor fi foarte mulți participanți, iar cozile vor fi imense. De aceea te sfăruiesc să-ți faci check-in-ul online. Nu este obligatoriu, dar îți va salva timp și îți va oferi acces la funcția de alimentare online cu bani a brățărilor de festival. Cu check-in-ul făcut, te prezinți cu biletul valid și cu actul de identitate pentru a primi brățara. 

Următorul pas este să-ți alimentezi brățara cu bani. Nu de alta, dar banii cash nu-ți vor fi de nici un folos. Tot din propria mea experiență te sfătuiesc să-ți alimentezi cu mai mulți bani din prima, să nu faci o mie de drumuri la standurile de alimentare. Nu-ți face griji! Îți poți recupera toți banii oricând, chiar și după terminarea festivalului. Dacă ai ales să te cazezi la una dintre variantele oferite de UNTOLD, trebuie să știi că programul de check-in în campus începe joi, 2 august 2018, începând cu ora 8:00, iar în camping de miercuri 1 august, ora 18:00. Accesul atât în campus cât și în camping este non-stop pe toată perioada festivalului.

Ce-ar mai fi de spus? Păi despre mâncare, băutură îți pot spune că vei avea de unde alege cu siguranță. La fiecare ediție au fost aproximativ o sută de vendori care au servit tot soiul de preparate. Ai la dispoziție de la bugeri, hot-dog, pizza, wurst, sushi, noodles și așa mai departe până la dulciuri, deserturi și băuturi răcoritoare. Rămâne doar să te decizi la care coadă vrei să stai. Ca un pont, evită să mergi în zona de food court în pauzele dintre marii artiști. Asta pentru că majoritatea participanților vor merge atunci să-și dea un boost de energie. În plus, Clujul este plin de terase, grădini și retaurante pe care merită să le încerci, dar despre asta vom vorbi într-un material separat.

Ca în fiecare an, organizatorii au pregătit suprize când vine vorba de artiștii prezenți. Black Eyed Peas sunt cap de afiș ediția aceasta, iar lor li se alătură The Prodigy, Bonobo, Afrojack, Armin van Buuren, The Chainsmokers, Jason Derulo, Tiesto și mulți alții. 

Joi, 2 august, se dă startul festivalului cu The Chainsmokers, Afrojack, Diplo, The Asteroids Galaxy Tour, Oliver Heldens, Will Sparks, Nina Kraviz, Pan-pot, Borgore, Pendulum. În a doua zi de festival vor urca pe scenă Jason Derulo, Solomun, Kygo,Tujamo, Tiesto, Don Diablo, KSHMR, Modestep, Noisia. Nici sâmbătă lucrurile nu stau mai prejos. Cei prezenți la festival îi vor putea ausculta pe ces de la The Prodigy, Alesso, Danny Avila, Loco Dice, Seth Troxler, Dimitri Vegas & Like Mike, Andy C, Steve Aoki, Flux Pavilion, The Glitch Mob. Ultima zi se anunță a fi de-a dreptul epică. Black Eyed Peas, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Jamie Jones, Paul Kalkbrenner, Dub FX, Wilkinson vor încinge atmosfera înaninte de înceheirea celui mai spectaculos evenimeniment din România.