Şase ceasuri bune pentru tot atâtea personalităţi

Alegerea ceasului potrivit depinde foarte mult de modul în care îl vei purta. Indiferent dacă lucrezi toată ziua la birou, dacă te învârţi într-un mediu mai creativ ori dacă stilul tău de viaţă e mai sportiv, poți găsi un orologiu de pus pe încheietură care să se potrivească tuturor nevoilor tale, fără să stai prea mult pe gânduri. Preselecţia e destul de rapidă, pentru cine ştie ce vrea. Să o luăm pe rând!

Este foarte important să iei în în considerare ținuta, întrucât unele ceasuri arată mult mai bine atunci când sunt asortate. Un ceas colorat de plastic de la Casio este destul de cool, ce-i drept, și ar merge perfect cu o cămaşă de plajă. Dar, sincer să fiu, nu cred că ţi-ar sta bine cu el asortat la un costum și o cravată neagră. Despre asta e vorba.

ceasuri

Din păcate, ceasurile încă sunt folosite de către mulți ca un semn al bunăstării ostentative. Nu vreau să încurajez practica asta complet grobiană. Gândește-te la un ceas ca la un accesoriu care devine parte din ținuta ta, aşa că trebuie să-ţi iei unul cât mai adaptabil, mai apt să arate elegant în diferite combinaţii şi registre vestimentare. De exemplu, dacă ai câteva accesorii de argint, mergi către un ceas cu un cadran argintiu și brățară metalică.

Pentru cei care nu se pot decide între o piesă casual şi una smart, cea mai evidentă opţiune este ceasul smart care arată casual. Simplu. Este o idee destul de bună să îți îndrepți privirile către un model de la Samsung cu brățară din piele și cadran care te duce rapid cu gândul la un ceas clasic. Poți încerca chiar câte o curea diferită, pe care să o asortezi în fiecare zi la câte o ținută nouă.

ceasuri

Dacă ai de gând să asortezi ceasul la o pereche de blugi și o bluză, optează către ceva practic. Ceasul casual este o alegere foarte bună, indiferent că porți o ținută de zi sau dacă, din cine ştie ce pricină, eşti nevoit să te afişezi în haine elegante. Pe lângă faptul că este practic, îl poți asorta la orice tip de costum. Verifică întotdeauna dacă ceasul este rezistent la apă înainte de a-l cumpăra. Sigur nu o să te scufunzi cu el la o sută de metri în fiecare weekend, dar nici să-l arunci la gunoi după primul duş nu e tocmai înţelept. Un ceas cât mai robust este întotdeauna o idee bună pentru hăbăucii care intră în cadă cu ticăitorul pe încheietură.

Ca să trecem la stilul formal, e obligatoriu să ne gândim ce s-ar potrivi mai bine ca accesoriu pe mână, când suntem îmbrăcaţi la patru ace. Gândește-te întotdeauna la ceva cât mai negru sau chiar negru ca tăciunele, pentru că negrul se asortează cu orice. Aşa cum zicea şi maică-ta. Pentru evenimentele cu ţinută de gală obligatorie, adică cu cravată şi sacou negru, asortează un ceas cu o curea din piele cât mai fină sau din piele de crocodil. 

Pentru maniacii care lucrează cu ochii pe ceas, la modul propriu, există soluţii mai eficiente decât să scoată permanent telefonul din buzunar, ca să vadă câte minute îl mai despart de plecarea acasă. Pentru ei, există o mulțime de ceasuri făcute cu dedicaţie şi direcţie ca să se plieze pe stilul de viață al unui soldat. Adică accesoriul e făcut să reziste, oricâte lovituri ar încasa.

Ca student, ştiu din sursă directă că trezitul devreme e chin curat pentru tinerii din generaţia mea. Atunci când ești contra cronometru, parcă ai face orice ca timpul să fie de partea ta și să îți ofere câteva minute în plus. Așadar, vei dori un ceas în care să îți pui toată încrederea, dar care să nu îți rupă prea tare buzunarul. Majoritatea studenților nu dispun de sume atât de mari încât să poată arunca foarte mulți bani pe un ceas. Tot ca student, nu stii niciodată unde te prinde răsăritul, așa că o idee bună este ca pe încheietură să ai un ceas submersibil. Gândește-te serios la un model rezistent, cu o sticlă anti-zgârieturi, în care poți avea încredere că va rezista la tăvăleală.

Pentru cei mai sportivi, recomand un ceas care să țină pasul cu ritmul alert al vieţii lor. Un ceas de la Suunto sau un G-Shock își va face treaba fără probleme. Ambele au curea din silicon, sunt rezistente la șocuri și capabile să supravieţuiască la scufundări de adâncime, deci oricare dintre ele va fi o alegere înţeleaptă. În egală măsură, poţi folosi ceasul ăla pentru sală, ca să-ţi monitorizezi performanţele pe banda de alergare. Are şi banda cronometrul ei, dar e mai cool să te afişezi cu o bijuterie pe mână. E posibil să te remarce vreo femeie. 

Indiferent de ce ornic o să alegi, important este să îți placă și să fie pe gustul tău. Ai grija să nu fie prea mare pentru mâna ta, căci va ieși în evidență și va arăta grosolan. Nici prea mic să nu fie, pentru că unii ar putea crede că l-ai împrumutat de la ultima tipă agăţată în club. Regula generală spune că, dacă ai circumferința încheieturii de 15-17 cm, poartă un ceas cu o curea de cel mult 42 de milimetri în diametru. Dacă încheietura mâinii este mai mare de 17, atunci optează pentru unul cu un diametru de până la 46 de milimetri. Așadar, poartă-l cu încredere, căci atâta timp cât îți oferă ceea ce dorești de la un ceas, este perfect pentru tine.