6 greșeli pe care să nu le faci vara

Suntem la jumătatea verii. Cei mai norocoși au fost deja în vacanță, alții încă o așteaptă. Am îndesat demult prin șifoniere hainele groase, sau le-am depozitat prin alte părți și am făcut loc pentru cele colorate și subțiri. Și pentru că vara trebuie să ținem cont și de alte lucruri, le-am trecut pe o listă pe cele mai importante.

TEN USCAT ȘI CEAFĂ ROȘIE

crema_protectie_cavaleria.ro
Crema cu protecție solară. Nu, nu este doar pentru plajă. Soarele puternic îți afectează pielea în orice moment expus la soare. Fie că te plimbi prin oraș, fie că stai la terasă, sau chiar în mașină, la volan. Pe tot parcursul verii nu pleca de acasă fără să te dai cu cremă cu protecție solară. Este indicat să aplici pe față, gât, ceafă și brațe. În plus, nu este suficient să te dai doar o dată. Alege un tub care să îți încapă în buzunar sau geantă și dă-te ori de câte ori simți că este nevoie.

SHORT PÂNĂ LA GENUNCHI

short_baie_cavaleria.ro
Dacă ieși la plajă nu vrei ca tot soarele să fie atras de shortul tău închis la culoare. Alege unul alb, cu flori, cu dungi, buline sau orice altceva, doar să nu fie închis la culoare. Un alt aspect important este lungimea. Shortul trebuie să fie short (scurt) nu să ajungă sau să treacă de genunchi. Este inestetic, deranjează la înot, se usucă mai greu și te lasă și cu un bronz inestetic.

ALTERNATIVA LA SANDALE

espadrile_cavaleria.ro

Vorbeam într-un material anterior despre sandale și îți spuneam că sunt de preferat în locul șlapilor. Dacă nu te-am convins să le porți, espadrilele sunt alegerea ideală pe timp de vară. Sunt ușoare, versatile și ieftine. Le poți purta atât prin oraș cât și la plajă. Sfat: verifică bine cusăturile înainte de a le cumpăra.

MAIOUL LA SALĂ CĂMAȘA LA PLAJĂ

camasa_in_cavaleria.ro_vara_2016Nu este tocmai o greșeală însă purtarea unor maiouri strâmte nu este chiar cea mai fericită alegere. Eu îți recomand o cămașă de in pentru că este ușoară, versatilă și îți oferă un look classy. Arăți bine dacă pleci direct de la plajă la o terasă.

NU UITA DE PĂLĂRIE

palarie_paie_cavaleria.ro

Este o mare greșeală (pentru sănătatea ta) să ignori atenționările și să nu îți protejezi capul împotriva soarelui. Pe lângă asta, pălăria îți protejează și părul care poate deveni foarte uscat din cauza soarelui. Există multe tipuri de pălării așa că nu rămâne decât să te decizi ce model și culoare dorești. Unde mai pui că pălăria este un accesoriu ce completează ținuta de vară.

FĂRĂ PROSOAPE CU DESENE

prosop_plaja_cavaleria.ro

Pălărie de paie, espadrile, cămașă de in, ochelari de soare… și prosop cu Tweety (nu mai vorbesc de cele cu branduri de haine sau mașini). Văd de multe ori imaginea asta pe plajă sau la piscină. Alegi să investești în haine și accesorii, ai un look cool, iar un detaliu ca acesta strică tot ansamblul. Serios. Alege un prosop colorat, suficient de mare și nu prea gros. În felul ăsta sigur nu stârnești hohote de râs.