5 piese tricotate de sezon

Toamna se joacă cu noi în ultimul timp. Ori este prea cald ori prea rece. Ba plouă, ba este soare. Cum să mă mai îmbrac? Ei bine, puloverele și cardiganele nu m-au lăsat la greu. Când era mai cald puteam să dau geaca jos fără să îmi fie frig, iar când temperatura scădea, puneam geaca pe mine. Atât de simplu!

Și dacă ar fi să aleg cinci pulovere dintre toate cele pe care le am, acestea ar fi:

  1. Puloverul cu guler V

Pentru cei cu gâtul mai scurt sau fața rotundă, puloverul decupat în V, oferă iluzia de lungime. Un guler în V oferă cravatei loc să fie văzută și scoate în evidență combinația cămașă-cravată. Ai grijă la adâncimea decupajului, pentru că un guler mai adânc arată mai puțin formal și prea casual pentru birou. Pe lângă adâncimea gulerului, încă un lucru care trebuie luat în atenție este culoarea.

O culoare aprinsă merge cel mai bine pe sub sacou. Când porți puloverul cu sacou, acesta poate aduce pata de culoare în ținuta respectivă. Purtat separat, recomand culori pastelate care să nu compromită ținuta. Mai trebuie adăugat faptul că atunci când porți o cămașă cu cravată pe sub pulover, nu face greșeala ca toate să fie nuanțe ale aceleași culori. Arată plictisitor și dau o falsă impresie de asortare.

  1. Puloverul cu guler înalt

Dând la o parte faptul că este purtat în general de oameni în vârstă, puloverul cu guler înalt a revenit în forță în acest sezon. Deoarece poate fi purtat în medii mai formale, alegerea texturii este importantă. Un tricotaj gros și texturat nu este recomandat pentru că dă impresia de lejeritate.

Alege un tricotaj fin din lână de merinos dacă vrei să înlocuiești cămașa și cravata de la costum cu acest pulover. Încă un plus la imaginea aceste piese, îl oferă și apariția în ultimul film al seriei James Bond. De altfel, chiar pe posterul filmului, Daniel Craig poartă un pulover negru cu guler înalt.

Îl poți purta și pentru o ținută casual. Dacă vrei să ieși în oraș pune peste pulover o geacă de piele și gata. Ține de tine dacă vrei să bagi puloverul în pantaloni sau nu. Personal cred că nu arată atât de bine în pantaloni.

  1. Cardiganul

Un cardigan tricotat fin este de luat în seamă indiferent de sezon sau ocazie. Chiar dacă îl folosești pentru a aduce o nouă înfățișare costumului sau îl porți singur peste o cămașă, este o piesă versatilă care nu poate lipsi din garderoba ta. Alege unul burgund, verde sau muștar deoarece sunt mai potrivite pentru a le purta tot anul. Astfel toamna și iarna le poți purta cu sacou, cu cămașă și cravată, iar primăvara sau chiar vara cu un tricou.

  1. Cardiganul cu guler șal

De cum îl iei pe tine, ceva interesant se întâmplă. Acest cardigan te va face să te simți mai bărbat datorită construcției sale. Îl poți combina cu pantaloni de costum sau cu pantaloni din velur. Te va înconjura cu căldură datorită tricotajului gros, iar domnițele își vor dori să te strângă tare în brațe.

Încă un mod în care îl mai poți purta este acela de a-i atribui rolul de jachetă când afară este răcoare, dar nu prea frig.

Este ușor de găsit prin magazine și am observat că nu este brand de modă masculină care să nu aibă unul în colecția de toamnă-iarnă, începând de la magazinele high-street până la cele ale designerilor renumiți.

Eu l-aș asorta cu o cămașă de blugi, pantaloni din velur și niște ghete numai bune pentru vremea de afară.

  1. Puloverul Oversized

Și dacă până acum am vorbit despre piese clasice, puloverul oversized a avut un start bun anul acesta. Ce este un pulover oversized? Tocmai din denumirea lui îți poți da seama că ai de a face cu un pulover supradimensionat. Unul mai mare decât de obicei. Deși moda o ia razna și orice kitsch vestimentar este catalogat ca modă sau stil personal, puloverul supradimensionat arată foarte bine dacă știi cum să îl porți.

Poartă-l cu un tricou simplu care oricum nu se va vedea, sau o cămașă din jeans sau velur. Combină cu niște blugi și alege niște ghete de iarnă care vor completa acest look relaxat și stilat.

Concluzie

Gata! Sper că ai toate aceste piese tricotate în garderoba ta. Dacă nu, economisește și cumpără unele de calitate. Sunt curios să văd ce crezi și tu despre aceste pulovere și să îți dai cu părerea despre ținute sau moduri de asortare în secțiunea de comentarii.