5 pagini de Facebook pe care trebuie să le urmărești

Îți spuneam, cu ceva timp în urmă, că ar fi momentul să faci puțină curățenie în profilul de facebook. Știu, au trecut și sărbătorile de paște însă asta nu înseamnă că poți să faci dezordine din nou, cel puțin până la Crăciun. Dacă ai ascultat sfaturile mele și simți că profilul de facebook este prea curat și prea liniștit, atunci poate ești interesat de câteva pagini care să îți satisfacă și cele mai ascunse curiozități.

Chiar dacă îți spun că trebuie să urmărești aceste pagini asta nu înseamnă că trebuie să ții minte și tot ce se postează acolo. Multe dintre ele sunt lucruri pe care nu trebuie neapărat să le știi, însă contribuie la cultura ta generală. Mai mult, pot reprezenta un subiect foarte bun de discuție cu prietenii atunci când ieși în oraș și toată lumea stă cu nasul în telefon. Măcar privitul la ecranul smartphone-ului să fie mai productiv. Nu, 9GAG și BoredPanda nu sunt productive. De aia nu sunt nici în această listă.

I_Fucking_Love_Science

1. I Fucking Love Science

Este una dintre primele pagini pe care l-am adunat în feed-ul de facebook. Nu degeaba are deja 20 de milioane de like-uri și este într-o continuă creștere. Pagina prezintă o latură ceva mai inteligibilă a științei, de la lucruri care te pun imediat pe gânduri, citate inspiraționale și chiar și fapte, precum această floare care a fost recuperată dintr-o sămânță, ascunsă de o veveriță din epoca glaciară… Mai e ceva de spus? Website-ul către care te duc link-urile este curat, fără reclame agasante și cu informația prezentată pe scurt. E drept, unele postări sunt atât de interesante încât vei petrece probabil multe ore pe aici.

Humans_Of_New_York

2. Humans Of New York

Cred că ai auzit de această pagină. Dacă nu, atunci dă-i un like lui Brandon Stanton, fotograful din spatele acestui proiect devenit atât de popular. Pagina prezintă aspectul social al multor locuitori din orașul New York din prisma a câtorva întrebări puse celor fotografiați. Întrebările sunt simple și variază în funcție de persoană, ulterior rezultatul discuției de câteva minute este postat pe pagină. În final are un impact foarte mare. Cui nu îi place să arunce o privire spre viața altor persoane, chiar și cu coada ochiului. O imagine și câteva rânduri sunt tot ce trebuie pentru a ne face mai conștienți de bucuriile și greutățile lumii în care trăim.

Freshome

3. Freshome

Simplu și la obiect, Freshome este proiectul unuia dintre locuitorii țării noastre. Mihai s-a gândit mult la casa pe care o visa și a decis să împărtășească informațiile cu oricine era dispus să îl citească. Site-ul a devenit unul dintre cele mai mari din lume pe acest profil, și pe bună dreptate. Totul este curat, croit pentru o experiență vizuală cât mai bună. Aici găsești o mulțime de idei despre amenajare, soluții și proiecte pe care le poți realiza singur acasă, și probabil cea mai vastă colecție de imagini ale unor case și apartamente din toată lumea, bine structurate și prezentate.

Food

4. Food

Sigur ți-am trezit interesul. Mai ales dacă citești acest articol seara după serviciu. Nu am găsit nicăieri o colecție mai mare de clipuri, imagini, precum și rețete delicioase. Pagina prezintă o grămadă de rețete mai mult sau mai puțin simple, în cel mai ușor mod posibil. Cât mai puțin text, strictul necesar, și cât mai multe poze. În plus, segmentul de clipuri urcate direct pe facebook îți dă o mulțime de idei cum să tai, cureți, sau să prepari aproape orice fel de aliment. Nici o pagină nu e perfectă, așa că îi scuzăm pentru unele comentarii de la articole.

Brain_Pickings

5. Brain Pickings

Acesta este un blog personal. Autoarea, Maria Popova. Aceasta a adunat o mulțime de informații interesante pe care le prezintă în stilul propriu, un stil în care desenele artistice și elementele grafice predomină. E de citit, chiar dacă nu te interesează toate subiectele. E un blog și trebuie să îl tratezi ca atare. Și-a câștigat mulți cititori fideli, asta și pentru că nu prea vezi reclamă pe site. Dacă o găsești atunci vine sub forma unui endorsement, o opinie proprie, pozitivă a autoarei asupra acelui subiect, sau produs. Îți e destul de greu să nu te apropii virtual de un astfel de proiect.

Paginile prezentate mai sus, sunt cele pe care le urmăresc și eu de multă vreme. Reprezintă o selecție personală și nu le-aș fi recomandat dacă nu mă intrigau sau amuzau zi de zi. Enjoy!