3 obiceiuri pe care le aplică miliardarii pentru a câștiga bani

Nu, acesta nu este un articol despre cum să faci bani. Din contră, este un articol despre care la final vei putea spune că nu are nicio legătură cu banii.

Vara este în general anotimpul în care ne planificăm concediul în care să plecăm pentru câteva zile de acasă și să uităm complet de toate problemele de la job. Pentru această vară, eu îți propun însă să te gândești și la viitorul tău. Și asta nu din perspectiva banilor, ci din perspectiva unor obiceiuri aparent banale care te pot ajuta să progresezi în carieră sau în afacerea pe care o ai. Aceste obiceiuri fac parte din metalitatea oamenilor de succes, inclusiv a miliardarilor.

Așa cum probabil ți-ai dat seama, termenul de “miliardari” din titlu se referă la miliardarii precum Jeff Bezos sau Bill Gates, nu la miliardarii “de carton” pe care îi are din plin România. Cei mai mari miliardari aplică o serie de obiceiuri aparent banale și care la prima vedere nu au nicio legătură cu banii.

Partea cu adevărat bună este că poți aplica imediat aceste obiceiuri. Desigur, asta nu înseamnă că vei deveni miliardar, dar te vor ajuta cu siguranță să-ți îmbunătățești productivitatea.

Scoală-te dimineața devreme

Cei mai mulți oameni de succes se trezesc dimineața în jurul orei 05:00, iar acest obicei are câteva avantaje majore. Într-o lume în care suntem bombardați din toate unghiurile cu informații, trezirea la o oră timpurie asigură în primul rând mai multă liniște pentru rezolvarea unor task-uri importante, fără riscul (major) de a fi deranjați cu un e-mail sau apel mai mult sau mai puțin important. În plus, această strategie îți permite ca până la ora prânzului să îndeplinești deja o mare parte dintre task-urile alocate zilei respective.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi somnul. Din contră, este esențial să dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte pentru a te odihni în mod corespunzător.

Cum aplic eu acest obicei: Din fericire, fără să-mi propun neapărat acest lucru, organismul meu a păstrat obiceiul de a mă trezi aproape zilnic pe la ora 07:00, la fel cum se întâmpla și în timpul școlii, când aveam cursuri de la ora 08:00. Și asta chiar și atunci când nu-mi setez alarmă să sune.

De cele mai multe ori, profit de trezirea matinală pentru a pune la punct planurile pentru ziua respectivă, pentru a alerga în parc 30 de minute sau pentru… a scrie un nou articol pentru Cavaleria.

Mănâncă sănătos și practică un sport

De asemenea, cei mai mulți miliardari au grijă la alimentație și practică cel puțin un sport la nivel de amator pentru a se menține într-o formă fizică decentă. Dacă vrei un argument de natură financiară pentru asta, iată-l: aceste două elemente te ajută să rămâi sănătos și să eviți astfel cheltuielile cu diverse tratamente medicale care apar, de exemplu, în cazul persoanelor supraponderale. În plus, ai mai multe șanse să eviți spitalizările pentru diverse boli, ceea ce se traduce prin mai mult timp pentru a-ți pune în aplicare planurile de viitor.

Cum aplic eu acest obicei: S-au împlinit deja trei ani de când alerg la nivel de amator de două ori pe săptămână. Nimic spectaculos, pentru că de cele mai multe ori alerg circa 5 kilometri în aproximativ 30 de minute, cu un efect vizibil efect din punct al sănătății: în ultimii 3 ani am răcit o singură dată, într-o perioadă în care am făcut o pauză mai mare de la alergat. Spre comparație, înainte să încep să alerg răceam de cel puțin două ori pe an.

În cazul alimentației nu am o dietă anume, dar în ultimele luni am redus constant consumul de pâine și dulciuri, ceea ce a determinat și o scădere ușoară, dar sigură, a masei corporale.

Citește cărți

Pare demotat la nivelul anului 2019, însă citirea unei cărți îți aduce beneficii mai mari pe plan intelectual decât vizionarea unui film. În cazul unul film, creierul tău primește informații de natură vizuală pe care nu trebuie să le proceseze, în timp ce o carte îți pune la lucru imaginația, pentru că încerci să vizualizezi informațiile pe care le citești. Iar dacă nu ești fanul literaturii poți oricând să citești cărți de specialitate pentru a deveni mai bun în domeniul tău.

Cum aplic eu acest obicei: În copilărie, cărțile erau una dintre puținele activități zilnice din timpul vacanței de vară, într-o perioadă în care nu existau gadgeturi precum telefoanele și rețelele sociale precum Facebook. În prezent îmi este mult mai greu să citesc zilnic, dar chiar și așa reușesc să citesc circa o carte pe lună. De cele mai multe ori alternez o carte de literatură cu o carte de specialitate. Iar dacă ești curios, tocmai am început “Trezirea Leviatanului” de James Corey, cartea care stă la baza serialului SF de succes The Expanse.

Concluzie

Introducerea acestor trei obiceiuri în viața ta te va ajuta să te organizezi mai bine inclusiv în viața profesională, ceea ce îți va oferi în timp mai multe oportunități să avansezi în cariera și, implicit, să câștigi mai bine. Practic, îți vei forma o rutină zilnică sănătoasă atât în privința programului, cât și a stilului de viață.

Nu vei ajunge miliardar (doar) prin aplicarea acestor obiceiuri, dar măcar vei putea spune că ai ceva în comun cu Bezos sau Gates, nu-i așa? Tu ce obiceiuri ai pentru rutina ta zilnică și cum te ajută acestea în carieră?