Ce facem în weekend

Nu se supără nimeni dacă weekendul acesta ni-l dedicăm nouă și celor 100.000 de prieteni de pe YouTube, nu? Pentru că nu putem să vă mulțumim fiecăruia în parte, cred că tot ceea ce știm noi mai bine putem să facem în continuare, adică content de calitate care să vă placă și mai ales să vă țină conectați la ce este mai bun și nou. Astăzi am pregătit o listă cu locurile unde ne place nouă să ieșim și evenimente la care unii dintre noi vor participa. Haideți să le vedem împreună.

VINERI

Începem weekendul la wine bar

weekendul

Un pahar de vin rose este tocmai bun pentru a începe weekend-ul bine, așa că începem lista recomandărilor cu un wine bar. Situat fix lângă Piața Floreasca, Ethic Wine există de prin 2008 iar fondatorii s-au gândit atunci că bucureștenii au nevoie de un loc de unde să-și cumpere vin de calitate la prețuri corecte. Vei găsi o gamă largă de vinuri românești, dar și o selecție foarte bună din diferite colțuri ale lumii. Dacă nu ai timp să treci pe acolo vinul poate să vină la tine printr-o simplă comandă pe stie-ul ethicwine.ro.

Concert – Golan

weekendul

Dacă rezonezi cu muzica celor de la Golan și vrei să îi asculți live într-un ambient numai bun, mergi în seara asta la Arenele Romane. Trupa a pregătit un show live impresionant, presărat cu momente acustice, simfonice și ritmuri exotice. Trebuie să mai știi că printre invitații din seara asta se numără și IAMYANK (hu), Helen, Otherside și The Rabbit King. Dacă nu ai reușit să îți cumperi bilet printre primii 300 de doritori, îți mai poți procura din magazinele Diverta și magazinul H2O Shop. După epuizarea lor, biletele vor putea fi achiziționate la prețul de 45 lei, iar în limita disponibilității se vor găsi și la intrare, preț 60 lei.

Petrecere – Karaoke Thursdays

weekendul

Te provoc să faci ceva epic, să urci pe scenă și să cânți o piesă. De preferat piesa ta favorită. Chiar dacă nu ai voce, distrează-te și fă-ți de cap cu microfonul. Dacă aduni o gașcă de prieteni și faceți un duet, cu atât mai bine. Cel mai bun loc pentru karaoke pe care îl știu eu este Tunes din Centru Vechi. Seara de vineri este dedicată celor cu veleități de rock star, așa că nu ai de ce să fii timid. Petrecerea începe la ora 21:00 și se întinde până spre dimineață.

 

SÂMBĂTĂ

DaDa

Restaurant DaDa situat pe strada Matei Voievod la numarul 94 Bis este un loc cu un decor avangardist, atmosferă caldă și un Lounge Bar modern. Locul perfect atât pentru o cină romantică, un prânz de afaceri, dar și pentru o simplă pauză de cafea. La fel ca manifestul cultural căruia îi poartă numele, restaurantul este dedicat celor care își manifestă revolta mai curând prin provocare, decât prin idei estetice și celor care își doresc să facă mai multe lucruri în același timp.

Bal mascat de Verdi

Opera Națională București prezintă evenimentul lunii aprilie, premiera spectacolului “Bal Mascat” de Giuseppe Verdi, sâmbătă, 8 aprilie, și duminică, 9 aprilie. Regia spectacolului este semnată de Grischa Asagaroff din Germania iar scenografia de Luigi Perego din Italia. La pupitrul dirijoral va fi Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naționale București. Prețul unui bilet începe de la 15 lei și ajunge până la 120 de lei și le poți achiziționa de aici.

DUMINICĂ

Coffee Shop – Beans&Dots

weekendul

În București există o sumedenie de cafenele, coffe to go și cafenele concept la care găsești tot soiul de cafele mai mult sau mai puțin bune. De ce trebuie să mergi la Beans&Dots? În primul rând pentru cafeaua exclusivă adusă de la The Barn din Berlin și pentru ceaiurile atent selecționate de la Companion Tea. Cafeneaua, amplasată pe Ion Brezoianu nr. 23-25 are și un mic magazin de la care poți cumpăra reviste de design, obiecte handmade și accesorii.

Hai la teatru!

Propun să încheim weekendul așa cum se cuvine, iar o piesă de teatru este numai bună să ne relaxăm mintea și să ne bucurăm sufletul. La TNB se joacă „Crima din strada Lourcine“, avându-i în rolurile principale pe Marius Manole, István Téglás și Raluca Aprodu. Piesa este un intens delir comic ce conduce personajele principale prin situațiile cele mai neprevăzute. O comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… „sângeroasă”, un spectacol pentru oameni inteligenţi care nu se feresc să râdă chiar de ei înşişi. Spectacolul durează puțin peste o oră iar cel mai ieftin bilet costă 20 de lei, iar cel mai scump costă… dublu.