Webcam-ul 4K la 180 de grade – Jabra PanaCast

Am găsit în sfârșit o cameră web care le face pe toate. Filmează bine, are microfoane foarte bune, ba chiar încap trei persoane în cadru, la o distanță apreciabilă una de cealaltă. Și nu are setări complicate ca să le facă pe toate bine.

Mai ții minte clipul în care îți explicam de ce camerele web sunt atât de slabe pe laptop-uri? Ei bine, motivul este ca să existe astfel de produse thidr-party. Te atenționez de pe acum, nu este un produs pentru toată lumea, însă este probabil singura cameră web pe care o să cumperi pentru birou de acum încolo. 

Aceasta este Jabra PanaCast, prima cameră web, 4K, cu un unghi de 180 de grade pe care am testat-o. Are trei camere de 13 megapixeli cu un unghi de 60 de grade fiecare pe care le unește prin software. Nici nu îți dai seama unde e stiching.

Este compatibilă cu Zoom, Zoom Rooms și este certificată pentru Microsoft Teams. Funcționează de asemenea cu Webex, Google Hangouts sau Meet sau cum i-o mai spune zilele astea, Bluejeans, Slack, Gotomeeting, Amazon Chime, Circuit, Vidyo și chiar OBS studio sau Streamyard dacă vrei să faci live-uri pe Youtube, Facebook sau alte rețele de socializare.

Instalarea este foarte simplă, nu am avut nici o problemă. Pur și simplu o legi la un laptop sau un desktop și își instalează automat driverele.

Dacă vrei un control mai deosebit asupra imaginii poți instala și software-ul de la Jabra. Poți să o montezi pe laptop, pe stand, sub un televizor mare de video conferinte și apoi adaugi microfon compatibil cu acumulator. Adică Jabra Speak 510.