[Video] Viața e prea scurtă pentru cafea proastă. Învață să bei espresso!

Te provoc să bifezi afirmația greșită.

A) ”Nu beau mai mult de un espresso că e prea tare.”

B) ”Un espresso, vă rog! Lung sau scurt?”

C) ”O cafea neagră și amară ca viața!”

Poate acum ești încă un consumator obișnuit, însă până la finele acestei mici aventuri în secretele barului vei deveni fan espresso și vei ști de ce toate cele trei afirmații sunt profund greșite. Îți vei confirma că un automat ca un dulap în care un bidon de apă mustește peste o măcinătură ciudată nu este un ”barista”.

Un espresso făcut bine mă relaxează dar îmi energizează ideile. Am intrat în cafeneaua lui Traian Ispasiu în căutarea rețetei acelui espresso autentic, așa cum se face în Italia. La Roma, Milano sau Torino, cafeaua din gară este probabil ce mai bună din oraș, nu ca la noi, o zeamă tristă. Afirmația este valabilă când cafeaua este făcută la espressor, din boabe proaspăt râșnite de ”arabica” sau o ”miscella” proaspătă.

Gustul căutat l-am regăsit în București, aproape de casă. Împreună cu Traian, pornim printr-o călătorie în care vom înțelege de ce un espresso este o creație specială și o mică operă de artă. O să demontăm mituri și te vom învăța secretele frumoase dar și cele murdare din bar. De acum nu vei mai fi păcălit cu o apă murdărită prin zaț și vei ști să ceri crema pe care o meriți.

Mulțumiri Caffe Tabiet pentru găzduire. Dacă vrei să vezi mai multe rețete tradiționale de capuccino, caffe latte și alte specialități gourmet, revino curând pe Cavaleria.ro.

Foto: Tiberiu Mînzu