VIDEO – Thinkware – Review de camere auto

Acesta este un review puțin atipic pentru două camere de supraveghere pentru mașină. Am instalat două modele de la Thinkware pe Fordulețul nostru și le-am pus la treabă timp de o săptămână. Vorbim aici de Thinkware U1000 și X700, două modele total diferite atât ca specificații, capabilități, rezoluție și preț. Ambele însă sunt compatibile și cu o cameră de spate și chiar vin la pachet cu așa ceva.

Surpriza nu a fost la rezoluție, știam că X700 este mai slabă iar U1000 se vede la fel de bine ca un GoPro de generație nouă, ci mai degrabă la funcții și capabilități. U1000 este cu mult peste X700 și permite chiar și înregistrare în cloud. Este mai discretă, mai mică, ușor de instalat și configurat și are și funcții precum asistența în bandă sau atenționare la mașina din față, atunci când frânează sau pleacă de la semafor. Uite cum poți să scapi de claxoane dacă stai cu nasul în telefon. Te rog nu fă asta în trafi.

Da, nu este ieftină, însă faptul că te poate salva de multe bătăi de cap în cazul unui accident pe care nu l-ai provocat tu, și te poate ajuta să îți dovedești nevinovăția când ai un incident și cealaltă parte pur și simplu nu vrea să își recunoască vina este un lucru demn de luat în calcul. Să fim realiști, mulți dintre noi nu au mai condus de vre-un an la drum lung, iar lucrurile pe care nu le facem constant le uităm destul de repede.