[Video] Selfie stick-ul – accesoriul foto al momentului

Știai că primul selfie stick se pare că ar fi fost folosit pe la 1925? Pe atunci un cuplu s-ar fi pozat declanșând aparatul foto cu un băț. Da, știu, nu este selfie stick-ul pe care îl știm astăzi dar măcar i-a ajutat pe cei doi. De atunci până acum am făcut poze în foarte multe moduri ciudate. Primul selfie stick, așa cum îl știm astăzi, a fost de fapt… BRAȚUL! Dar pentru că unii dintre noi au mâinile scurte, sau pentru că tot mai mulți oameni vor să fie în cadru, a fost nevoie de o prelungire a acestuia.

Dacă acum câțiva ani nu am fi văzut nevoia unui astfel de dispozitiv, pe măsură ce calitatea camerelor foto de pe telefoanele mobile a crescut, am început să facem tot mai multe poze cu telefonul. Și cum nu vrem totdeauna să ne dăm smartphone-ul pe mâna unor străini să ne facă poze, ne facem selfie-uri. Chiar dacă poți cumpăra un astfel de accesoriu la orice colț de stradă, astăzi magazinele de specialitate au deja numeroase opțiuni și specialiști care te pot ajuta să îl alegi pe cel care ți se potrivește.

Da, când îți cumperi un selfie stick trebuie să ai mare grijă ca acesta să fie compatibil cu telefonul tău. Caracteristicile cele mai importante la care trebuie să ai grijă sunt:

  • capacitatea acestuia de a-ți susține telefonul – vezi pe cutie ce greutate maximă poate susține,
  • modul de prindere compatibil cu telefonul tău – mai ales dacă ai un telefon mai mare. Atenție și la zona de contact, nu vrei să se apese vreun buton lateral din greșeală,
  • calitatea materialelor folosite – mai ales dacă vrei să te țină mai mult decât o vacanță,
  • modul de declanșare – prin telecomandă Bluetooth sau wireless, fir sau manual.

Așa că sfatul meu este să testezi produsul întotdeauna înainte de a cumpăra, mai ales când e vorba de un accesoriu de care atașezi telefonul tău prețios. Astăzi selfie stick-ul nu mai este așa banal pe cât ai crede.

Mulțumim F64 pentru găzduire.