VIDEO – Samsung Galaxy S9 / S9+ Hands-On

Salutare și bine te-am găsit! Suntem la MWC 2018 și începem cu cel mai așteptat smartphone al acestui an, Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+. Pardon, S9 și S9+ dar nu puteam să nu glumesc puțin pe tema aceasta, mai ales că pe exterior arată cam la fel.

Magia are loc la interior unde avem un nou procesor, Snapdragon 845 sau alternativa sa de la Exynos, adică Samsung, un model nou pe 10 nanometri ce promite că va consuma mai puțin curent și va fi mai performant. Vedem noi la review-ul complet. Bateria este la fel de mare, 3000 mAh pe S9 și 3300 mAh pe S9+, ecranele la fel, 5.8 și 6.2 inci cu rezoluții WQHD+ iar la capitolul memorie RAM, 4 GB pe S9 și 6 GB abia pe S9+.

Mă așteptam la mai mult, mai ales că noul DEX, acel gadget de conectare la o tastatură mouse și monitor suportă și el rezoluții mai ridicate, este mai mic, mai ușor și ceva mai ieftin. Ai nevoie de memorie RAM pentru lucrul în modul desktop, dar să sperăm că va funcționa și așa suficient de bine. Suficient nu excelent.

Îmbunătățirile majore sunt la camera foto. S9 are o singură cameră pe spate, S9+ are două. una wide și una tele, adică cu zoom, pentru portrete frumoase cu fundalul în ceață. Îi se mai spune Bokeh în fotografie. În plus, camerele de pe S9 și S9+ au o deschidere maximă de F/1.5, adică lasă să intre mai multă lumină decât orice alt smartphone de pe piață. În testele pe care le-am văzut în prezentare reușesc să fie deasupra lui iPhone X și chia r a lui Pixel 2. Abia aștept să pun mâna pe el ca să le repet și eu.