VIDEO – Samsung Galaxy FOLD! – Primul contact

Fără nici un fel de introducere, pentru că nu mai avem timp de ele, acesta este Samsung Galaxy Fold. Dacă ești vorbitor de limba engleză sau pur și simplu înțelegi măcar o boabă probabil că ai văzut imagini cu el, multe, pentru că e peste tot. Toată lumea îl are, și la vreo două zile distanță am reușit și noi să îl ținem în mână. Și e frumos, mai frumos și mai elegant decât mă așteptam.

Vă povestesc mai mult despre cum se închide și se deschide, cum este experiența cu el și cât de mult îmi place cum este construit în clipul de mai jos, clip în care nu vorbim despre specificații. Acestea sunt mai jos.

Ce specificații are Galaxy Fold?

La nivel hardware este cel mai puternic telefon de la Samsung. Snapdragon 855 cu 12 GB RAM și 512 GB stocare. Da, este dual-SIM și are și card microSD dacă ai pretenții mai mari de stocare. Și ar trebui să ai, pentru că în teorie, acesta va fi singurul telefon/tabletă pe care îl vei folosi de acum încolo. La nivel teoretic, Galaxy Fold suportă desigur și 5G, încă nu avem confirmarea că toate modelele vor avea 5G, probabil că nu având în vedere că la noi în țară mai durează până implementăm la nivel serios acest tip de rețea.

Ecrane? Câte?

Are două, unul de 4.6 inch de tip AMOLED cu 720×1680 pixeli pe care îl poți folosi liniștit cu o singură mână pentru apeluri sau orice lucru mai simplu unde nu ai nevoie de o diagonală mare. Iar surpriza vine atunci când îl deschizi, ecranul de la interior ajungând la 7.3 inch în format 4:3 cu o rezoluție de 1536×2152 pixeli. Cu un mic notch acolo pentru că nah, era nevoie de încă două camere și la interior. Hai să spunem una singură pentru selfie, a doua este folosită doar la modul portret.

Șase camere! Doar șase! Aproape..

Și dacă tot vorbeam de camere, pe spate avem toate cele trei camere de pe Samsung Galaxy S10+, camera normală, cea Ultra Wide și cea cu zoom. Aceleași camere, aceleași fotografii reușite în toate condițiile. A ”șasea” cameră, dacă numărăm două camere la interior, este cea de deasupra ecranului mic de 4.6 inch de pe exterior. 10 Megapixeli și aceasta, HDR și posibilitatea de filmare 4K.

Samsung și-a dorit să poți folosi camerele în orice poziție și de aceea toate filmează 4K și fac fotografii sau slefie-uri HDR.

Cât ține bateria?

Nu știu. Nu l-am avut în mână decât o oră și nu părea să dea semne de oboseală, deși consumam destul de mult video în timpul filmării. Are undeva pe la 4300 mAh, plus minus câteva zeci pentru modelul cu LTE sau pentru varianta 5G. Interesant este faptul că bateria este împărțită în două, în ambele laturi ale telefonului, tocmai pentru a fi cât mai echilibrat. Ar fi fost ciudat să ai o latură mult mai grea decât cealaltă.

Cu ce vine în pachet?

Ei bine, se laudă că este complet reciclabil și toate cele, însă nu am pus mâna efectiv pe el. Ei spun că este cel mai complet pachet și sunt de acord. La interior vei găsi un încărcător rapid, cablu USB-C de încărcare, adaptorul pentru transferul datelor de pe alt dispozitiv, cărticele, manuale, o pereche de Galaxy Buds și o carcasă subțire din două bucăți din fibră de carbon. Așa cum vine și la OnePlus 6T, nu?

Cât costă Galaxy Fold?

Destul cât să justifice tehnologia și noutatea. 2000 de euro la precomandă care începe de pe 26 Aprilie. Lăsăm așadar deoparte zvonurile cum că nu mai poți să te înregistrezi ca să îl cumperi. Poate îți va ajunge mai târziu decât celor care s-au înscris ieri, dar asta este. Sper să facă față cererii pentru încă două în plus… și eu și George vrem unul.