VIDEO – Sameday.ro a fost spart de HACKERI

Sameday.ro este probabil unul dintre cele mai populare servicii de curierat din România. În 2017 acesta a fost achiziționat de eMAG pentru a face față cererilor de transport odată cu creșterea masivă a platformei de vânzări. E normal ca fiind atât de mulți livratori să existe multe opinii negative, însă sunt câteva lucruri la care trebuie să mai lucreze, unul dintre ele fiind securitatea.

În seara anterioară publicării acestui material, pe la 21:30 am primit informația cum că există o bază de date cu utilizatorii sameday.ro pe unul din forumurile care se ocupă cu aceste tipuri de active. E simplu să judeci la prima vedere dar hai să nu o facem. Da, măsurile de securitate sunt cele mai importante atunci când lucrezi cu datele personale ale oamenilor și vor avea și ei pierderile aferente de pe urma acestei probleme. Cert este că nu sunt singurii care ți-au scăpat numărul de telefon și poate și adresa personală pe internet. Cred că mai degrabă se fac vinovate de o securitate precară, companiile și magazinele mai mici.

Ca să vezi tot ce s-a întâmplat, cum au reacționat oamenii pe care i-am sunat și ce au comunicat reprezentanții Sameday despre aceasta, te invit să vezi clipul de mai jos.

Poziția Oficială Sameday.ro