VIDEO – Renunți la WhatsApp?

În ultimele zile WhatsApp a trimis o notificare către toți utilizatorii că dacă nu ești de acord cu termenii și condițiile care vor intra în vigoare din februarie, ești liber să folosești altceva. Nu, nu s-a schibat absolut nimic, doar că acum sunt obligați să îți ceară acordul din nou ca să folosească datele tale personale, lucru pe care îl făcea oricum din 2016 și le trimitea către Facebook, compania mamă. Nu s-a schimbat absolut nimic, doar că acum nu mai poți să alegi ca aceste date să nu mai fie împărțite cu Facebook.

Toată lumea a sărit în sus, inclusiv eu, cum că ar fi mai nasol de acum înainte și că o să îți citească Facebook mesajele. Nu o va face, acestea rămân criptate și imposibil de descifrat de către oricare din angajații Facebook. Pardon WhatsApp. E același lucru.

Ideea este că procesele de antitrust pe care Facebook le are cu SUA și cu Uniunea Europeană impun reguli noi, cel puțin la suprafață, despre relația lor cu consumatorii, adică cu noi. De aceea mai primești o notificare și te pun să citești termenii și condițiile. Știu că oricum nu o să o faci pentru că vrei să folosești în continuare aplicația, și nu e nimic rău în asta. Doar să nu te obișnuiești și să treci la fel de repede cu vederea contractul stufos de la bancă atunci când te duci să îți faci un credit. Nu e același lucru.