Video – Prețul Corect | Cât costă un food truck

Odată cu dezvoltarea culturii festivalurilor, în România a mai apărut o nișă care s-a dezvoltat rapid și frumos. Este vorba despre arhicunoscutele food trucks. Camionetele astea cu mâncare sunt punctul de atracție principal în pauzele dintre artiștii principali la festivaluri dar și salvarea corporatiștilor.

Cultura street food este relativ nouă, într-o  Românie dresată cu covrigi şi merdenele. Şi în care micii sunt ori pentru hipsteri, ori pentru pensionari. Ceea ce o prostie, pentru că e genul de preparat cu care am face revoluţie dacă ne-am folosi creierul… Dacă!  Business-ul cu food trucks s-a dezvoltat rapid şi s-a ramificat, la fel. Avem de la rulote cu băuturi şi deserturi, până la bucătării performante pe patru roţi. Şi când zic bucătării, intrăm şi în zona de concept, pentru că aici găsim şi preparate asiatice, burgeri, wursti, gaufre, şi calcani… 

Cum spuneam cultura a prins și la noi, mai ales că avem din ce în ce mai multe festivaluri mișto cu sute de mii participanți.  Unde mai pui că este un business relativ simplu care nu necesită o investiție enormă. Îți trebuie puțin curaj, imaginație și o doză de originalitate. Există chiar și finanțare europeană pentru astfel de afaceri, iar unele programe acoperă în întregime investiția. Am citit poveștile de succes ale unor antreprenori care au pornit cu o investiție de câteva mii de euro și au ajuns să se întrețină doar din acest business. Nu sunt condiționați de un loc anume și pot participa la toate festivalurile și evenimentele importante.

Ce poți să-ți dorești mai mult? Poate doar să știi cam ce costuri implică. Dacă da, ți-am pregătit un episod cu această temă.