VIDEO – Pontul suprem pentru cumpărături online

Mai e puțin până la Crăciun și cu siguranță acum întri în viteza a treia la cumpărat cadouri pentru cei dragi. Apoi te gândești cât de aglomerate vor fi magazinele și cum te-ai protejat timp de mai bine de nouă luni și nu ai mai călcat niciodată pe la mall. Tragi frâna de mână și te așezi în fața laptop-ului, scoți cardul și începi cumpărăturile online.

Peste trei luni te trezești subit fără nici un ban în cont și te întrebi cu ce ai greșit. Este un scenariu puțin probabil dar nu imposibil și va alimenta tot timpul frica de a introduce datele cardului pe internet. Metoda mea de a mă proteja este cea mai simplă, pur și simplu nu am bani pe cardul cu care fac plățile online.

Am un cont de salariu și unul de business. La nici unul din ele nu am atașat un card. Sau cel puțin nu îl folosesc pentru plățile online. Banii stau frumos acolo și când am nevoie, intru rapid în aplicație ca să fac transfer pentru suma de care am nevoie. Sunt pățit, nu las pe card 1000 de lei că poate îmi trebuie săptămâna viitoare.

Poate pare că mă complic, dar de fapt îmi simplific viața pentru că nu voi mai pierde timpul vreodată să îmi recuperez banii de la procesatorul cardului. Da, banii de pe card sunt asigurați până în limita a 120.000 de euro, chestia e să demonstrezi că nu ești tu cel care a făcut plățile prin China sau Rusia. Nu fac aluzii, e realitatea.