VIDEO – Am montat sistemul cu Ryzen – Totul va fi bine

Așa spune colegul nostru Daniel, ”totul va fi bine”. Mi-a luat mai mult de jumătate de an ca să înțeleg că este de fapt ironic. Și are dreptate, totul va fi bine când faci să fie bine. La mine nu este bine, și asta pentru că nu am terminat de testat noul sistem cu AMD Ryzen. L-am montat, am apucat doar să văd beculețele de Crăciun aprinse și cam atât.


Nu știu dacă este funcțional. Nu am apucat să îl conectez la un monitor și să instalez cum trebuie pe el toate programele. Urmează și acest pas, în curând. Până atunci, vă las configurația PC-ului mai jos, și ne revedem în scurt timp. Totul va fi bine.

A, am omis intenționat memoriile pentru că sunt destul de sigur că ele sunt cauza nefuncționări sistemului. Adică cred. Nu știu dacă funcționează sau nu, cum am spus, încă nu l-am legat la un monitor. Dar totuși, după ce am scos 32 GB de RAM din sistemul actual de montaj am realizat că nu mai funcționează nimic fluid. Se pare că Adobe are o înțelegere cu producătorii de memorii, doar asta îmi trece prin cap acum, când observ că nu mai putem edita 4K la 50 fps fluid, cu mai puțin de 64 GB RAM.

Și ca să fie totul frumos, cam toate computerele de tip PC, Personal Computer, suportă doar 64 GB RAM. Ca să treci la nivelul următor ai nevoie de Threadripper, sau minimum seria Intel Extreme dacă nu chiar Xeon. Mulțumesc Adobe.

Procesor: AMD Ryzen 7 1800X – 8 nuclee fizice și 16 fire de execuție

Placă de bază: ASUS Crosshair VI Hero

Placă grafică: ASUS GeForce GTX 1070Ti

Sursă: Segotep GP700P – 600W 80 Plus Platinum

Cooler: Noctua NH-U12S

Carcasă: Phanteks Eclipse P400