VIDEO – IPHONE 12 – CE CREDEM CĂ ȘTIM DESPRE EL

Acest video e cu siguranță mult prea devreme, însă am văzut că se discută deja mult pe tema aceasta și nu doar unul dintre voi a cerut un clip pe această temă. Mai corect ar fi să îl denumim: CE NE DORIM DE LA IPHONE 12. Sunt practic acele lucruri pe care ni le-am dorit noi, ăștia mai tehnici și pasionați de Android de la iPhone 11.

Apple iPhone 12 cu 5G?

iPhone 12 ar trebui să fie cel mai mare upgrade de ani de zile, mai ales că ne așteptăm să suporte 5G. Știu, rețelele nu sunt gata, oricine se laudă cu ele le are doar în teste pentru că la noi de exemplu nici nu s-au finalizat licitațiile pentru spectrul de frecvență. Și totuși, promisiunea de a avea un telefon de top, compatibil cu 5G, cade destul de greu în balanța deciziei de cumpărare. Oricum le schimbăm din ce în ce mai rar, sper.

Nu vor avea toate modelele 5G, doar o versiune a Pro-ului și Pro Max-ului. iPhone 12 va rămâne cel accesibil și buna la toate, practic cel pe care îl cumperi pentru că îți place ecosistemul Apple.

Cât va costa Apple iPhone 12?

Depinde de model, dar tot de la 699 de Dolari, 799 Euro cu steluță pentru cel mai accesibil model. Se zvonește că ar fi mai scump cu vreo 50 de dolari, analistul Apple Ming-Chi Kuo spune asta. Poate, mai e loc până la pragul psihologic de 1000 de parai.

Cum va arăta Apple iPhone 12?

Frumușel foc, cu toate protuberanțele de la cele 4 camere. Da, se zvonește că vor fi 4, însă una dintre ele nu va fi o cameră ci acel senzor TOF care s-a dovedit foarte bun pe telefoanele de top cu Android care l-au implementat. Ajută la focalizare, foarte mult la modul portret prin măsurarea distanței precise față de subiect. După cum bine știm, modul portret este cel mai popular pe iPhone și nu numai. Toate telefoanele îl au acum, chiar dacă la unele este doar o glumă.

Apple, dar și noi ne dorim un telefon mai subțire. Cel mai apreciate au fost iPhone 7 și 8 pentru grosimea redusă și implicit dimensiuni. E posibil să vedem un iphone puțin mai subțire, cel puțin pe variantele fără 5G unde nu e nevoie de atât de multă baterie. În plus, și display-ul de pe pro ar putea fi mai subțire tot din acete motive.

Ca formă? Cercul iese întotdeauna în evidență în fața muchiilor drepte și ascuțite. E mai elegant și atât, chiar dacă este mai alunecos și mai ușor de scăpat din mână. Pentru asta există industria huselor și a accesoriilor.

Cât de mare va fi bateria lui Apple iPhone 12?

Mai mare ca la iPhone 11 doar că cu aceeași autonomie. Poate 1-2 ore estimate de laboratoarele Apple, în comparație directă cu versiunile de anul acesta. Adică iPhone 12 va avea autonomie mai mare cu 1 oră față de iPhone 11, și Pro-urile vreo două ore în plus. De ce doar atât? Pentru că atât se poate, capacitatea bateriilor stă pe loc de câțiva ani buni. Vreo 10 așa. Au fost îmbunătățite încărcarea și rezistența la temperatură, și pentru asta ne bucurăm. Dar vrem mai mult!

Ce ecran va avea iPhone 12?

Puțin mai mare, ca suprafață, dacă nu va mai avea notch, și e posibil să dispară și acesta. Nu vom pierde senzorii de securitate pentru deblocare cu fața ci vor fi amplasați în marginea de sus a ecranului, la fel de groasă ca până acum. Asta raportează cel puțin ChinaTimes și MacRumors. E foarte posibil, ChinaTimes vine cu multe informații bune de câțiva ani. Ah, da, și recunoașterea facială va fi și mai rapidă. Există o probabilitate să apară un senzor de amprentă în ecran, tot pentru securitate sporită. Poate vom afla ceva mai multe la începutul anului la CES 2020 unde va fi și Apple prezent. Ne vedem de acolo :)

Ecranul va fi cel mai probabil AMOLED pe toate modelele. Așa ar fi frumos, dar vedem cum stă Apple în relațiile cu producătorii, și cât de ieftin vor cumpăra acele AMOLED-uri. Dacă nu le iese, iPhone 12 va fi sacrificat și va avea ecran IPS.

Dimensiuni? La Max, probabil un 6.7 inci, de la 6.5 inci, pentru 12 Pro însă se zvonește un display chiar mai mic. Oamenii chiar își doresc un telefon mai mic, mai ușor, și vor renunța la un ecran mare pentru asta. Poate acesta va fi noul iPhone SE, un Pro cu cea mai bună performanță dar cu o diagonală de 5.5 inci, mai ales într-o carcasă cu margini foarte înguste.

120 Hz? Nu cred. Se spune și despre Samsung că ar avea 90 sau 120 Hz pe S11 însă nu am vorbit despre asta în clipul anterior pentru că nu cred. Ecranul de 90 și 120 Hz consumă multă baterie, foarte multă. E gândit pentru anumite telefoane sau producători care au un public mai tehnic. Apple ține cu dinții de baterie și lucrează mult să scape de glumele din ultimii cinci ani: ”Ah, ai Apple, ești din ăla care caută o priză când intră în încăpere.” În plus, e greu să convingi utilizatorul că un ecran de 90 Hz le va schimba viața, și să îi spui că bateria te va ține 6 ore. Instant va trece la Android.