[VIDEO] Film: The Revenant (2015)

Trebuie să ai o minte odihnită și un stomac puternic pentru a aprecia un film ca acesta. The Revenant  – îți va capta atenția dacă vrei să vezi mai mult decât pe Leonardo Di Caprio văitându-se timp de două ore și jumătate.

Filmul este inspirat din povestea reală a lui Hugo Glass, un braconier care a devenit faimos în 1823. Acesta a spraviețuit atacului unui urs, iar după aceea a fost abandonat de membrii echipei sale.

Narațiunea filmului este una simplă, construită în jurul motivației primitive a personajului pricinpal (Hugh Glass) de răzbunare. Motivație care îl împinge să doarmă în animale moarte sau să mănânce ficat crud. Pariez că lui Leonardo i-a fost mai ușor la filmările Titanicului.

În plan principal, lupta dintre erou și ticălos este cea care animă fiecare personaj.  În plan secundar, frumusețea peisajelor din film asigură un contrast izbitor cu violența brutală, regăsită mai ales în scena luptei cu ursul. O scenă epică care simbolizează neputința omului în lupta cu natura.

Faptul că DiCaprio a luat, de curând, un Glob de Aur pentru prestația din acest film nu este ceva surprinzător. Modul în care joacă echilibrul dintre putere și vulnerabilitate, bazându-se în mare parte pe sunete indescifrabile, limbajul facial și corporal, este incredibil.

The Revenant este un film dur care te va face să înțelegi natura, chiar și în spatele unui ecran. Vei simți odată cu personajele frigul, zăpada, cerul și dorința de supraviețuire.