VIDEO – Cum să editezi video de pe telefon

E o întrebare pe care o primesc destul de des, însă, până acum nu am găsit nici o soluție funcțională, care să nu aibă limitări la rezoluție ori să nu îți trântească un watermark urât pe video-ul final. Dar acum am găsit, iar aplicația se numește InShot, cel puțin așa o găsești pe Play Store pentru Android, și își face treaba de minune.

Chiar și pe partea de foto unde am descoperit că are modul pentru colaje. Și este mai complexă decât puteam să îmi imaginez.

Așadar, la capitolul funcții de editare video InShot are de toate. Poți tăia, decupa sau doar scurta un clip. Poți adăuga mai multe și realiza chiar un montaj în adevăratul sens al cuvântului și desigur, poți adăuga și muzică din librăria lor gratuită. Nu este foarte mare, însă dacă ai nevoie de mai multe melodii gratis, mai ales pentru YouTube, găsești aici!

Revenind la aplicație, eu zic să iei fiecare funcție în parte și să ”îți faci de cap”. Doar așa o vei învăța și vei putea realiza ceva frumos. Vă zic asta din experiența personală, ai nevoie de excercițiu, la fel ca în orice alt domeniu. Și ca să meargă lucrurile mai repede, nu edita filmulețe 4K pe telefon. Nu vrei să stai câteva ore și să îi descarci bateria atunci când apeși pe butonul de Save. Oricum, atât Facebook cât și Instagram, Twitter sau alte rețele sociale înafară de YouTube vor afișa acele clipuri în 1080p în cel mai bun caz. În 99% din cazuri doar 720p și mai jos. Nu toată lumea are internet la fel de bun ca al nostru.