VIDEO – Ce dronă să îți cumperi în 2018?

Răspunsul este destul de simplu, mai ales după ce DJI a lansat două noi modele, ultraportabile, aproape la fel de deștepte ca Phantom 4 Pro și de două ori mai ieftine. Așadar, îți spun de pe acum concluzia, dacă ai 1000 de Euro pentru o dronă, DJI Mavic 2 sau Mavic 2 Zoom sunt cea mai bună alegere. Iar acum voi detalia.

Mavic Air este până acum cea mai populară dronă. Poate filma 4K, este compactă și are o mulțime de funcții inteligente de zbor și de control. Mavic 2 vine așadar în două variante, una cu Zoom 2x Optic și alta cu un senzor la fel de mare ca Phantom 4 Pro. Reglat și optimizat de Hasselblad la partea de culori desigur și lentilă. Și este doar vreo 700-800 de Euro.

Mavic Pro, cea lansată înaintea lui Mavic Air are mai puține funcții deștepte, filmează la fel de bine dar este ceva mai mare. Are un senzor destul de mic, un gimball destul de fragil pe care mulți l-au schimbat deja. Este în continuare vreo 1000 de Euro

Phantom 4 Pro filmează până acum cel mai bine, este cea mai stabilă și… cam atât. Nu are toate funcțiile inteligente ale lui Mavic Air și nici măcar ale lui Mavic 2. Mai mult ma interesa partea de senzori, așa as fi putut să o zbor și printre copaci fără bătăi de cap. Știu este un risc însă ce nu fac eu pentru cele mai spectaculoase imagini.

Am emoții și acum când scriu acest articol  chiar dacă au trecut deja câteva zile de la lansare. Emoții pentru că nu am găsit în ultimii doi ani ceva ce chiar îmi doream. Dar, ca orice investiție cu cap, voi medita câteva săptămâni ca să văd dacă îmi mai scade entuziasmul. La fel îți recomand și ție, mai ales după ce vezi clipul de mai jos.