VIDEO – Cum se văd aplicațiile pe Galaxy Fold

Mari! Foarte mari! Aceasta este prima senzație când deschizi Facebook, Instagram, Browser-ul sau oricare aplicație preferată. Samsung Galaxy Fold se comportă ca o tabletă atunci când este deschis. Așa am realizat avantajul de a vedea un video de Facebook la o dimensiune de patru ori mai mare decât în mod obișnuit. Știi momentele acelea când te chinui să înțelegi ceva dintr-un video filmat pe verticală, ei bine cu un ecran de 7.3 inci în format 4:3 nu mai ai această problemă.

Instagram este din nou, o senzație. Imaginile sunt superbe în toată imensitatea lor. Uite, acesta este motivul pentru care folosim rezoluții mai mari la orice fotografie pe care o postăm noi în social media.

Celelalte aplicații nu lasă nici ele de dorit, Google Maps și mai ales Waze sunt gândite să funcționeze pe orice tip de ecran, iar cu cât e mai mare cu atât se vor vedea mai bine. Eu de exemplu caut pe desktop în Google Maps, din obișnuință. Am o imagine mai bună de ansamblu când îl văd pe un monitor mare. Waze-ul îl țin întotdeauna pe verticală pentru a vezdea mai bine drumul și aglomerația din fața mea, lucru pe care vi-l recomand și vouă.

YouTube este poate cel mai eficient dintre toate, după jocuri. Ecranul mare de 7.3 inci își arată superioritatea, deși nu poți face zoom pe el cum se întâmplă la ecranele foarte lungi, nu mă deranjează deloc. Netflix pe de altă parte nu este optimizat. Filmele au aceeași dimensiune ca pe telefon și dacă dai zoom ai un 2X cu pixeli, deloc plăcut pentru vizionare.

Mail-ul și oricare altă aplicație de productivitate sunt din nou scalabile și se vor vedea bine pe ecrane din ce în ce mai mari. Am rămas surprins că poți să scriu la fel de bine și cu un pic de ajutorul prin autocorrect, aproape la fel de repede ca pe telefonul meu. Există o curbă de învățare dar o vei încăleca destul de repede.

În concluzie? Merită! Merită cel puțin să îl iei în calcul dacă îți permiți un astfel de dispozitiv, după ce ți-ai plătit chiria și restul de datorii. Da, cred că te va ajuta să te bucuri mai mult de conținutul foto-video, și poate îți va aduce un plus de productivitate. Măcar puțin.