VIDEO – Cum începi un SmartHome – ON/OFF

Începutul este mai greu, însă odată ce ai pus mâna pe câteva gadget-uri inteligente îți vei dori ca toate becurile din casa ta să aibă senzori, să poată fi comandate vocal și să își schimbe culoarea. Apoi ajungi la boxe inteligente prin toată casa, sisteme de rulare a draperiilor, control pentru temperatură și te apuci de automatizări. Așa am făcut eu și acum stau cu motoarele pentru draperii în coș și mă gândesc dacă chiar am nevoie de ele.

Cele mai simple lucruri pe care le poți instala să îți ușureze viața sunt releele electronice. Ele vin în trei variante, o priză inteligentă cu WiFi, întrerupătoarele cu WiFi sau pur și simplu modulul care poate fi conectat direct pe fir. Cele mai cunoscute sunt cele de la Sonoff, mai exact Sonoff Basic. Nu contează ce versiune, R1, R2 sau R3 ci pur și simplu fii atent la consumul dispozitivelor electronice înainte să le faci smart. Dacă e mai mult de 2200W caută un releu mai mare sau mergi direct la o priză care suportă 3700W de exemplu. Se instalează ușor pe orice cablu și le poți controla de pe telefon de oriunde din lume. Așa poți să oprești fierul de călcat dacă cumva crezi că l-ai lăsat în priză când ai plecat de acasă în grabă. Scapi de o bătaie de cap și ai mai multă liniște.

În plus, poți face economie sensibilă la curent dacă le programezi să se oprească la anumite ore când nu ești acasă. Din nou, liniște și pentru tine și pentru portofelul tău.

Sonoff Basic – Cel mai ieftin l-am găsit aici.

PNI Priza Inteligentă WP800 – Direct de la importator.

PNI Întrerupător Inteligent WS222 – Direct de la importator.