SETUP-UL PERFECT PENTRU BIROU – No, apăi așa se lucrează!

Lucrez de aproape trei ani la un setup care să îmi placă și cu care să mă simt confortabil. L-am făcut acasă deja, și încă mai modific la el în fiecare lună câte ceva. Am impresia că nu se va termina niciodată, dar în linii mari pot să spun că sunt mulțumit.

Am vrut să recreez același setup, cât mai similar aici la studio. Chestia e că nu aveam nici o șansă să iau aceleași accesorii, însă am găsit altele mai bune. Am apelat la cei de la StableDesk.ro pentru o mare parte din ele, și cu ele am realizat setup-ul de mai jos. Sper să îți servească drept inspirație, și să îți dea idei despre cum poți să îți faci spațiul de acasă sau de la birou, mai confortabil și mai eficient pentru lucru.

Primul pas este un birou reglabil pe înălțime, obligatoriu unul cu două motoare, pe care să poți pune o greutate substanțială. Apoi vine un set de brațe pentru monitoare, cu care să ajustezi poziția aproape de perfecțiune. Unghiul de vizibilitate e important, și mai ales distanța față de monitor. O să fie diferită pentru toată lumea, dar regula de trei simplă este să nu fie nevoie să miști capul stânga dreapta ci doar ochii. Și aceia cât mai puțin dacă se poate. Asta ține desigur de diagonala monitorului și de cât de aproape ești forțat să îl ții.

Apoi, ia în calcul un stand pentru laptop care îl ține mai sus, orientat către tine, și eventual se poate și roti dacă știi că ai nevoie de așa ceva. O pereche de boxe în funcție de preferințele tale, și desigur un mousepad pe care să pui și tastatura. E mai comod așa.

Setup-ul este format din următoarele accesorii

Birou Electric Reglabil – Eu am luat varianta pe negru cu lungime de 180 cm.

Brațele Duble de Monitor – Au și variantă simplă, sau variantă pentru monitoare foarte mari de până la 49 de inci

Scaun Ergonomic – Mi-a plăcut că nu au un milion de modele și culori, classic is better

Suportul de laptop – Există și variantă fără rotire văd, asta dacă nu ai nevoie de așa ceva

Mousepad – Ia-l pe cel mai mare, ai încredere că va fi mai util decât unul mic

Organizatorul de cabluri – Unul sau chiar două dacă ai biroul mai lung, o să ai nevoie de ele

Lampa Astronaut – Preferata mea, dar au încă două variante interesante

Monitor 4K 32 inci – Noi avem varianta cu USB-C, HDMI și DIsplayPort – o să ai nevoie dacă ai un laptop mai nou

Laptop Acer Concept D – Gândit special pentru creatori, video, audio, CAD