VIDEO – Cine mai vorbește de Bitcoin cu Sebastian Cochinescu

Sebastian este unul dintre oamenii mai greu de prins la un interviu pentru că mai tot timpul e plecat pe la conferințe. De ce? Pentru că este unul dintre puținii oameni pe care îi cunosc care are un doctorat în Blockchain. Pe scurt, înseamnă să urmezi o universitate, cea din București chiar, și să îți placă atât de mult acest domeniu încât să petreci sute de ore doar pentru teza de doctorat.

Apropo, să nu îi spuneți ”omul cu Bitcoin-ul” :) Nu îi place și își va corecta titulatura în ”omul cu blockchain-ul”

Blockchain-ul este de viitor. Asta o știm deja, însă cred că și voi sunteți de acord că înafara crypto-monedelor nu vedem o utilizare pe scară largă a acestei tehnologii. De aceea l-am rugat pe Sebastian să ne explice cât mai pe înțelesul tuturor ce înseamnă blockchain.

Cel mai simplu răspuns este încrederea. Între oameni și între acțiunile lor. Blockchain-ul este transparent, astfel orice tranzacție efectuată în acest sistem, este vizibilă către toți participanții și poate fi verificată de oricine. Este imposibil să încerci să păcălești sute de mii sau milioane de oameni. Nu toți pot fi corupți și nici nu îți vei permite niciodată să o faci cu toată lumea.

Așadar, indiferent că vorbim de bănci, orice altfel de serviciu sau produs, odată introdus în acest sistem numit blockchain va fi aproape imposibil de furat, alterat sau ascuns.

Este mult de explicat, și dacă aveți nelămuriri nu ezitați să ne lăsați un comentariu, să îl căutați pe Sebastian pe social media și să urmăriți serialul meu de blockchain de pe canalul de YouTube. Vom reveni în forță cu noi episoade.