VIDEO – CEL MAI UȘOR LAPTOP! 880 GRAME!

Acestea sunt o parte din noutățile lansate de ASUS la IFA 2019 în Berlin, și da, merită puțină atenție pentru că toamna se numără bobocii. Cred că am folosit deja fraza asta cel puțin încă odată până acum și nu era încă Septembrie.

Raportăm așadar de la Berlin cu cele mai puternice laptop-uri pe care le-am văzut până acum, cele mai ușoare și cele mai extravagante. ASUS a pus accentul pe superlative, și seria ProArt este gândită pentru creatorii de conținut. Eu mă gândesc la YouTube-ri, dar și profesioniștii de editare 3D, creare de jocuri, ilustratorii profesioniști pot lucra acum pe un laptop. Nu sunt însă convins că dacă îți iei laptop-ul cu tine ca să lucrezi ”oriunde și oricând” vei fi mai productiv. Dimpotrivă, spațiul în care lucrezi trebuie să fie foarte liniștit și curat pentru a putea realiza ceva deosebit.

Pentru cei care sunt însă tot timpul pe drum, nu cred că le-ar strica să își ușureze rucsacul cu un laptop de greutatea acestuia, a rucsacului. Cel mai ușor ASUSPro B9 are doar 880 de grame și vine chiar cu un Intel Core i7 din generația a 10-a, o stocare extrem de rapidă și chiar cu un ecran de 13 inci FullHD care se vede excepțional. Toți utilizatorii de ThinkPad vor fi invidioși. Știți voi la ce mă refer. Dacă nu știți, la ecran.

Ultimul pe listă este smartwatch-ul Vivowatch SP, cel mai ușor smartwatch pe care l-am ținut în mână până acum. Da, cu un ecran cu touchscreen, autonomie de 15 zile a bateriei dacă nu folosești GPS-ul și toți senzorii de tracking pe care ți-ai dori. E chiar foarte precis și la măsurarea pulsului, comparat cu un Garmin Fenix 5.