VIDEO – Ce trebuie să faci când verși lichide pe laptop

Astăzi ne facem de cap. Bine, eu privesc în timp ce Dani va demonta și curăța laptop-ul lui Răzvan, care a primit o doză consistentă de suc pe tastatură… de la Edi. Sigur, lui Edi îi pare rău pentru ce a făcut. Sucul? Era al lui Răzvan. Care acum știe că nu este bine să ții lichide lângă laptop.

Așadar, ce faci când ai vărsat orice fel de lichid pe laptopul deschis? Îl oprești forțat, ții apăsat butonul de power pentru cinci secunde. E valabil pentru orice laptop. Apoi îl întorci cu tastatura în jos pentru ca lichidul să nu ajungă la placa de bază. Dacă bateria e detașabilă o scoți, iar apoi chemi un specialist să îl demonteze complet și speri că totul este în regulă. Sau urmezi tutorialul nostru. 

Din nou, nu îl porni până nu verifici dacă există lichide la interior pentru că s-ar putea să îl strici de tot. Cele mai nocive sunt sucurile și băuturile fierbinți, mai ales cele cu zahăr. Noi am încercat să reparăm un MacBook Pro din 2014, care, se pare că are tastatura lipită extrem de bine de carcasa superioară, de locul unde ții palmele. Este imposibil să o desfaci fără să o distrugi. Imposibil.

Concluzia? Ne costă 2000 de lei cu tot cu montaj să o schimbăm la un service autorizat, care este de fapt singurul care și vinde tastaturi originale, noi, de Apple. Mai vedem. Există și eBay și tastaturi pe Bluetooth. Vă las cu distracția…