VIDEO – Ce nu știai despre Signal sau Telegram

Acesta nu este un tutorial despre cum să folosești aplicațiile Signal și Telegram. Dacă vrei să treci la ele și vrei să renunți la WhatsApp atunci cu siguranță nu vei avea o problemă în a înțelege cum să instalezi și să folosești. Ambele seamănă destul de mult cu WhatsApp și la fel de mult cu Yahoo Messenger, Allo, Skype și oricare aplicație de mesagerie inventată vreodată.

Pe ce schimbi WhatsApp? Pe Signal sau Telegram? Știi ceva despre ele?

Se întâmplă o dată la câțiva ani, există o frustrare comună care motivează mulți utilizatori să treacă de la o platformă la alta. O aplicație pe care au folosit-o mulți ani devine frustrantă, te plictisești de ea sau pur și simplu managementul vine cu niște update-uri care consideri că te afectează mai mult.

Exemplu clar, toată lumea e supărată pe WhatsApp că ne obligă să acceptăm termenii și condițiile noi, în care împarte datele cu Facebook, chiar dacă acest lucru s-a întâmplat de la început, de la momentul achiziției acesteia de către cea mai avidă după date companie din lume. Chiar ne ziceam la momentul respectiv că să vezi că toate datele noastre ajung acum la Facebook. Acesta este modelul de business al companiei, asta face, colectează și vinde date din toate serviciile pe care le are. Așa a făcut de la început.

Acum, milioane de utilizatori trec pe Signal sau pe Telegram din acest motiv, dar nu cred că se documentează cineva în detaliu despre cum funcționează aceste aplicații. Numele lui Edward Snowden și al lui Elon Musk sunt cele care atrag oamenii către Signal. Telegram este și ea destul de cunoscută și pare să ofere un pic de încredere, poate mai multă decât WhatsApp în acest moment, deși să nu uităm de umbra rusească ce înconjoară aplicația.

Cât de sigure sunt Signal și Telegram? Mai mult și mai puțin decât WhatsApp.