VIDEO – Ce așteptări avem de la CES 2019

cof

Am ajuns, suntem aici și am reușit deja să digerăm primul burger din ”Capitala divertismentului din lume”. Nu eu am inventat asta, ci chiar Las Vegas se autointitulează așa, și s-ar putea să aibă dreptate. Găsești aici pe lângă vremea favorabilă tot timpul anului, mai puțin când venim noi, la început de târg, atât de multe atracții că nu le poți ține minte chiar dacă le experimentezi pe toate.

CES 2019 este imens! Mai multe locații, peste 150.000 de vizitatori din toată lumea, aproape 4000 de companii expozante și undeva la aproape un milion de metri pătrați de expoziție. Ce căutăm așadar aici? De toate! Mai puțin smartphone-uri unde nu vom vedea noutăți la începutul acestui an. Ne păstrăm atât noi cât și producătorii pentru finalul lunii februarie și MWC 2019.

Vom urmări trend-urile la care nu te aștepți. Toate chestiile cool, noutățile lansate sau în proces de lansare, televizoare cu o diagonală uriașă și monitoare 4K care devin din ce în ce mai ieftine dar cu siguranță vom vedea și display-uri 8K, tot cu diagonale uriașe și ceva mai accesibile ca anul trecut. Momentan asistăm la democratizarea 4K. Vom vedea probabil multe gadget-uri personale, gândite pentru sănătatea ta mintală, concepute ca să te destresezi, să îți eliberezi mintea și să îți întreții și îmbunătățești corpul. Adică să consumi cât mai multe calorii cu cât mai puțin efort. Aici putem include desigur divertismentul dar și productivitatea în realitate virtuală și augmentată dar și accesoriile smart.

Vom găsi probabil multe gadget-uri pentru casa intelientă dar și pentru orașele inteligente. Da, aici voi căuta mașinile autonome și tot ce ține de roboți și roboței, deși sunt unii pe care îi văd deja de mai bine de trei ani pe la toate târgurile și parcă nu au nimic special.

De la producătorii mari de gadget-uri, cei pe care îi întâlnim des și la noi știu sigur că vom trece pe la Lenovo, LG , Samsung, Asus, AMD și mulți alții. Nu am informații despre lansările lor, au ținut totul secret, cel puțin până la momentul la care filmez acest clip, însă vă voi ține la curent. Sigur nu este despre telefoane, sau…. nu cred, nu se lansează telefoane la CES. Dar poate totuși… vedem.

CES este însă locul perfect unde să te vezi cu startup-iști, cu cei care vin cu o perspectivă nouă asupra unor gadget-uri și chiar cu dispozitive pe care nu le-ai mai văzut niciodată, și care rezolvă anumite probleme despre care nu credeai că există. Asta e partea frumoasă, să stai de vorbă cu oamenii cu idei multe și să captezi o parte din energia lor, cea cu care influențează toată industria. E frumos, va fi frumos în următoarele 5-6 zile.

Ah, da, și se va vorbi despre Internet of Things, despre conectivitate mobilă și asistenți virtuali în aproape orice, chiar și în ochelari de soare, și desigur despre 5G, adică despre viitorul telefoniei mobile pe care o vom gusta cu adevărat în următorii cinci ani.

Așadar, stai pe aproape, urmărește-ne pe site, pe YouTube unde sper că ai dat un subscribe și ai turtit butonul de notificări, și aruncă un ochi și pe instagram unde vom posta cam tot ce se întâmplă pe la CES.