Video | Cât te costă să fii Simona Halep

Cu toții o iubim, ne uităm la televizor când joacă și mai mult decât atât ne-a făcut să iubim iar tenisul. Sunt sigur că știi la cine mă refer de aceea astăzi vorbim despre cât te costă să fii Simona Halep. Mai exact cât costă formarea unui jucător profesionist de tenis de top. Pentru că, deși la prima vedere pare că pentru a practica tenisul ai nevoie de o rachetă, un echipament și un set de mingi… ei bine lucrurile nu stau deloc așa. 

Vreau să încep prin a o felicita pe Simona pentru performanța de a fi lider WTA timp de 48 de săptămâni consecutive și 64 în total. Și deși momentan este doar pe trei, după un început de an mai puțin inspirat, noi tot o iubim și o admirăm. Ar fi incorect din partea mea să nu amintesc și alte românce care fac performanță în tenisul internațional. Merită amintite și Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea ori Alexandra Dulgheru.

Deși la prima vedere totul pare simplu, azi începi să joci, mâine iei primul titlu și aștepți să încasezi milioanele de euro, ei bine lucurile nu stau nici pe departe așa. Campionii nu se nasc în sălile de sport și nici de pe canapea. Campionii sunt plămădiții din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare. Plus muncă. Mentalitate de killer absolut, de felină la pândă, fără frică, fără opreliști…Capacitatea de a duce pe picioare o luptă cu sinele mai acerbă ca-n orice alt sport. În plus, cheltuielile sunt direct proporționale cu câștigurile. Antrenamentele, participarea la turnee, racordajul și așa mai departe reprezintă un efort financiar enorm. Mai ales atunci când nu dispui de acești bani și nici nu ai un sponsor. De aceea nu puține sunt cazurile în care familiile își vând la propriu și hainele de pe ele pentru ca unul dintre membri să poată face performanță. În plus, spre deosebire de statele cu pedigree în tenis, care oferă programe de finanțare pentru carierele tinerilor, Federația Română vinde praf în vânt.

Așa că, hai să vedem împreună cât te costă să devii jucător profesionist de tenis.