VIDEO – Asus Zenfone 5, Nokia 8110 telefonul banană și cel cu două ecrane

Salutare și bine te-am regăsit în ziua a doua de la MWC 2018. Am pus mâna pe noul Asus Zenfone 5, pe Nokia 8110 sau telefonul banană și pe singurul smartphone cu două ecrane, ZTE Axon M. A, și pentru pasionații de putere avem și un LG V30s ThinkQ, pe care din păcate nu îl găsesc la noi în magazine. Merita însă prezentat.

Asus Zenfone 5

Uită-te puțin la el, ți se pare că seamănă cu ceva anume? Nu mai contează, chiar și cei de la Asus au recunoscut că s-au alăturat trendului și chiar și eu sunt de părere că arată foarte bine. Stai să auzi prețul, doar 2100 de lei începând din luna martie a acestui an. Drăguț, nu?

Specificațiile sunt mai bune decât mă așteptam, un Snapdragon 636 cu performanțe de 630. Adică un Octa-Core ce permite și puțin overclocking automat atunci când are nevoie. A, și în versiunea de top mai are și 6 GB RAM. Wow!

Ecranul este splendid! L-am confundat cu un OLED prima dată însă este doar un IPS foarte bine optimizat. Și luminos, foarte luminos, 500 de niți este comparabil cu un televizor mediu, adică mult.

Telefonul banană, Nokia 8110

Nu știu dacă strategia celor de la HMD este să revitalizeze câte un telefon emblematic în fiecare an, dar intenția contează. Arată simpatic, însă la fel ca Nokia 3310 este doar o jucărie de plastic. Da, are 4G și îl poți folosi pe post de modem însă nu știu altă utilitate pentru el decât să te lauzi prietenilor că ai cel mai nou model de Nokia cu butoane. Și clapetă, sau slider.

Nokia 8110 a fost ceva deosebit la vremea lui, da, acum 22 de ani. Cel nou, repet, doar o jucărie simpatică de 80 de euro.

LG V30s ThinkQ

La prima vedere nu sunt diferențe notabile față de V30-ul de anul trecut. Nici nu erau necesare, modificările sunt la interior. Are 6 GB RAM și stocarea pornește de la 128 GB. În plus, vine cu funcții noi pentru integrarea cu asistenții virtuali. În cazul de față Google Assistant și Amazon Alexa. Bine, mai mult pe partea de achiziții online.

Să îți explic. Faci o fotografie unui produs și el caută automat acel produs pe internet sau direct pe Amazon. Asta pentru momentele când nu știi exact ce cauți. Ideea pare bună, implementarea însă nu este chiar atât de reușită. Doar pentru căutări pe Pinterest unde baza de date de imagini este mult mai generoasă decât cea de pe un magazin online.

În rest, același procesor Snapdragon 835, același ecran generos și foarte bun, și același procesor de sunet deștept.

ZTE Axon M

Adică telefonul cu două ecran. L-ai văzut probabil în imagini pe internet, însă senzația este diferită când îl ridici de pe masă. Chiar îmi place ideea de a putea vedea un clip pe ecranul de sus și pe cel de jos să poți scrie un text, un mesaj, sau naviga pe internet.

Uite ai putea să deschizi un clip de-al nostru pe YouTube și să navighezi și pe site în același timp. Nu vorbesc doar de productivitate ci de modul în care a gândit ZTE multitasking-ul de această dată.

Configurația nu excelează, 3 GB RAM, un procesor Snapdragon 821 și ceva îmbunătățiri la nivel de software. Vestea bună e că se va lansa în câteva luni, sper doar să nu mă sperie prea tare prețul pentru că deja stau pe gânduri. Să îl cumpăr sau e doar un moft?