VIDEO – APPLE IPHONE 12 ESTE AICI!

Laurențiu, colegul nostru de la Casebune.ro, m-a întrebat de dimineață dacă merită. Ei bine, merită dacă ai un iPhone 8, sau X, mai ales dacă nu e într-o stare prea bună. 

Apple iPhone 12 este aici, și așa cum ne așteptam vine în patru variante, toate cu 5G. Bine, nu ne așteptam la asta dar mă bucur că orice utilizator de iPhone, indiferent de câți bani a scos din buzunar, se va bucura de beneficiile unei rețele rapide pe lângă cei minimum cinci ani de actualizări de iOS.

Înainte să îți spun ce părere am despre noile iPhone 12 lasă un like mai jos, și dacă la finalul clipului nu ești de acord poți să îl iei înapoi. Destul de corect, nu?

Patru iPhone-uri

iPhone 12 Mini, 12, 12 Pro și 12 Pro Max cu prețuri de la 699 de dolari pentru Mini până la 1399 de dolari pentru 12 Pro Max. Desigur, transformi în Euro și adaugi și TVA la noi în țară.

Cât de colorat este noul iPhone? În funcție de variante, Pro sau non-Pro ai de ales între Alb, Negru, Albastru, Verde și Product Red. Pro-urile vin cu un finisaj Grafit, Argintiu, Gold și Pacific Blue. Premium baby.

iPhone-urile vin în trei variante de diagonale, 5.4 inci pentru 12 Mini, 6.1 inci pentru iPhone 12 și 12 Pro și 6.7 inci pentru 12 Pro Max. Așadar, iPhone 12 și 12 Pro sunt foarte similare ca dimensiuni și cam atât. Greutatea și culorile le vor diferenția rapid. Apropo de ecran, au spus că toate modelele vor avea o protecție pe bază de ceramică, tocmai ca să reziste mai bine la zgârieturi și la șocuri. Bravo, o bilă albă aici, dar vom testa și acest lucru. 

Apple iPhone 12 Mini

Este probabil cel mai interesant dintre toate. Luăm în considerare și prețul. Este cel mai accesibil la 699 de dolari pentru varianta de 64 GB și este poate cel mai tentant. Poate. Display-ul este excelent, o rezoluție peste FullHD iar la 476 ppi nu mai am ce comenta niciodată legat de acest aspect. 

Camerele sunt bune, foarte bune și testate de atâta vreme în industrie mai ales de Samsung(????! nu înțeleg). Doi senzori de 12 Megapixeli, unul Wide și unul Ultra Wide, cu stabilizare optică și tot ce trebuie. Plus, 2x optical zoom. Înnebunesc. 

În rest, avem și wireless charging de 15W, încărcare rapidă dar nu cu încărcătorul din pachet pentru că nu are. Și nici căști. Te vei baza pe cel cumpărat de tine sau cel rămas de la un alt iPhone mai vechi.

Ah, stocare, 64 de GB, 128 GB și 256 GB. Prețul de 699 este pentru cel de 64 GB, atenție, o memorie pe care o vei umple rapid cu filmările 4K și fotografiile de calitate. Îți spun de pe acum, mergi puțin mai sus, 64 de GB sunt pentru 2017 nu pentru 2020.

Apple iPhone 12

Diferența majoră este la display. Avem același procesor A14 însă o diagonală de 6.1 inci cu o rezoluție o idee mai mare. Se păstrează raportul de rezoluție, la 460 ppi. 

Camerele sunt la fel ca la iPhone 12 Mini, Wide și Ultra Wide… Și cică 2x optical zoom out. Explic imediat.

Aceeași încărcare wireless, aceeași încărcare pe fir, o baterie mai mare, cu vreo 15% și cam atât. 

Apple iPhone 12 Pro

Aceeași diagonală a ecranului de 6.1 inci cu aceeași rezoluție ca la iPhone 12. Frumos, îmi place. Același procesor A14, aceleași performanțe în teorie. Vom vedea.

Diferă construcția, este mai greu datorită oțelului din carcasă. Nu avem aluminiu ci oțel inoxidabil, pentru rezistență și pentru acel sentiment de premium. De acord, nu comentez aici.

Camerele sunt toate trei de 12 Megapixeli și avem un UltraWide, Wide și Zoom. Adică 13, 26 și 52mm. Ce este special la pro este scanner-ul de tip LIDAR. Este folosit la fotografia de noapte pentru focalizare, și poate fi folosit pentru mapping al camereleor, clădirilor și mediului înconjurător. Demo-ul lor a fost foarte convingător și sunt curios ce poți face cu acest senzor pe care apropo mai poți să îl găsești pe iPad Pro 2020. 

Apple iPhone 12 Pro Max

Mă tentează pentru dimensiunea ecranului, în schimb diferența între acesta și iPhone 12 Pro este doar ecranul puțin mai mare, o idee mai mult la baterie pentru că deh, ecran mai mare și 1X la zoom optic. Adică 62mm vs 52mm. Deja intru în chestii tehnice care cred că nu mai interesează pe nimeni. 

Ce nu îmi place la iPhone 12

Zoom Optic 2X, serios?

Ei bine cu asta nu sunt de acord, nu măsori zoom-ul în funcție de cea mai wide lentilă pe care o ai tu pe telefon ci ar fi normal să te adaptezi la cei 25mm echivalenți ai industriei. Practic iPhone 12 nu are zoom ci doar o lentilă de Wide și UltraWide. Vezi specificațiile tuturor producătorilor de telefoane sau de camere și ai să vezi că am dreptate să fiu puțin supărat.

Zoom-ul pe iPhone 12 Mini este echivalent 26mm, P30 Pro de exemplu are zoom 5X, dar echivalent 125mm. În această ecuație P30 Pro are un zoom de 10x optic comparabil cu lentila de ultraWide de 13mm. 

Nu au vorbit nimic de baterie

Nu pentru că nu ar conta, dimpotrivă, ci pentru că probabil au fost limitați de timp. Dar totuși, nimic despre faptul că încărcarea Wireless este de 7.5W pe un charger QI standard, și doar cu acel MagSafe este de 15W? Serios, de ce iei un standard universal de încărcare și îl limitezi la jumătate. Avem deja încărcătoare wireless de 15W prin toată casa, de ce nu le pot folosi și la un iPhone dacă nu cumpăr ceva în plus? Da, e deșteaptă ideea dar totuși…WTF???

Nici un 120Hz, nici măcar pe Pro-uri.

Sigur, nu mă așteptam la 120 Hz pe iPhone 12 Mini, și poate nici pe iPhone 12, dar Pro-urile meritau să ajungă la fluiditatea unui display de Motorola de 350 de euro. Sau a unui OnePlus de 400 de euro. Sau așa cum are iPad Pro de niște ani buni. 

Am înțeles că acel driver de display e ceva mai greu de găsit, și ai nevoie de milione de bucăți pe săptămână la volumul de vânzări pe care îl are Apple, dar rezervă această opțiune măcar pentru iPhone 12 Pro Max.

Nu avem senzor de amprentă nici acum

Mă așteptam să găsesc ceva pe cantul lui iPhone 12, și mulți dintre noi am fost păcăliți de antenele de 5G de pe laterală. Dar nu, nu vom avea decât FaceID. E alegerea lor însă pe vremea asta, și cel puțin un an de acum încolo e mai complicat să deblochezi telefonul la supermarket fără să bagi PIN-ul. Eh, probleme de lumea a treia. Din punctul acesta de vedere, și Marian este de acord, seria 12 aduce nou 5G și prețuri mai mari pentru varianta mai ieftină…