[Video] Aparatele foto mai și filmează, nu uita!

Video-ul este tot mai prezent în ultima perioadă iar cantitatea produsă în mediul online crește exponențial de la un an la altul. Viteza internetului și puterea de procesare a dispozitivelor cu care navigăm pe internet au un mare aport în această evoluție, dar cea mai mare contribuție o aduce calitatea de filmare a camerelor video, foto și chiar a telefonului pe care îl ai în mână.

Este clar pentru toată lumea că majoritatea, dacă nu toate, aparatele foto ale momentului nu fac doar poze. Acestea mai și filmează, iar unele o fac la o calitate ce întrece chiar anumite camere video profesionale.

Dar trecerea de la Foto la Video nu este chiar atat de ușoară precum este comutarea unui buton. Sunt foarte multe aspecte pe care trebuie să le ai în vedere.

  1. Setările de filmare. Filmează la 24 sau 25 de FPS-uri (adică frames per second), și la cel puțin 720p, pentru o calitate decentă.
  2. Spațiu de stocare. O filmare ocupă mai mult spațiu decât pozele, așa că ia-ți un card de 32 sau 64 gb și viteză mare de scriere.
  3. O dată cu video vei trage și audio. De multe ori microfonul încorporat al camerei nu este de ajuns, așa că uită-te după un microfon extern.
  4. Fiecare mișcare a camerei se va vedea pe filmarea ta așa că ai nevoie de un trepied sau alte sisteme de stabilizare pentru filmarea în mișcare. Stabilizarea încorporată în obiectiv sau cameră de multe ori nu este de ajuns.
  5. O dată terminată filmarea, ai nevoie de programe și cunoștințe speciale de editare video, dar și de un calculator capabil.

În funcție de cadrele pe care vrei să le filmezi, lucrurile pot fi mai mult sau mai puțin complicate, așa că experimentează. Iar dacă descoperi că ești mai atras de video decât de fotografie, atunci este cazul să te îndrepți și către un altfel de echipament.

Mulțumim F64 pentru găzduire.