VIDEO – Antonio Eram despre Blockchain

Antonio Eram este un vizionar, și, spre deosebire de alții el chiar își pune ideile în aplicare. Primul lui proiect de succes este Netopia sau mai bine zis mobilPay. Nu e nici o problemă dacă nu ai auzit de el, îți va apărea logo-ul lor pe ecran data viitoare când faci o plată online cu cardul bancar, pentru că dețin un procent majoritar din piața de microplăți din România.

Acum, el și echipa cu care lucrează intens vor să dezvolte o platformă online, o soluție financiară completă, la care poate adera oricine este interesant. Nu, nu vorbim doar de plăți, ci și de garanții, economii, oferte, și transferuri către, și de pe orice platformă sau dispozitiv. Soluția lui promite să dea la o parte toate schemele de plată internaționale și să creeze un nou sistem. Unul în care vânzătorii de la sat, de exemplu, care nu ajung la o cifră de afaceri de 50.000 de euro pe an, să poată primi plata cu cardul. Sau Bitcoin.

Mie personal mi-ar plăcea să pot folosi cardul ca să cumpăr legume de la țară, de pe marginea drumului. Sau Bitcoin ori orice altă monedă de tip crypto. Și nu așa, chiar orice card, din orice țară. Banii ar trebui să fie universali, nu limitați, murdari și greu de schimbat. E vorba despre educație financiară și nu numai. Mai exact trebuie să înțelegem că banul nu este decât un mijloc de plată și atât.

Urmăriți mai jos interviul. O să vă pună pe gânduri.