VIDEO – Am pus mâna pe Sony XZ2 și Huawei MateBook X Pro

Am văzut comentariile voastre și știu că vă interesează ce face Sony și Huawei anul acesta. Așadar, am dat o fugă până la standul lor, la Mobile Worls Congress, să văd despre ce este vorba și am vești, ca de obicei.

Sony Xperia XZ2 și XZ2 Compact

Mai exact să pun mâna pe controversatul Sony Xperia XZ2 și XZ2 Compact. Mai ales că acum și-au schimbat straiele și se prezintă cu niște forme mai rotunde decât în 2010. Mie mi-a plăcut și cel vechi, atât cel din 2010 cât și cel de anul trecut, nu mă înțelegeți greșit. Lumea cere însă telefoane mai rotunde, și asta pentru că au văzut la alții. Adică la Samsung și la Apple. Așada XZ2 arată acum ca un HTC U11. Nu credeam că o să o spun asta vreodată dar așa este. Și îmi place.

La capitolul specificați stă excelent. La fel de bine ca S9 și S9+. Snapdragon 845, 4 sau 6 GB RAM și un ecran cu raport 18:9. Bine, doar FullHD+, adică 1080×2160 însă cred că este suficient. Mai face puțin economie la baterie. Camera foto promite însă foarte mult, adică 19 megapixeli pe spate și filmare HDR 4K, primul de acest fel. În plus, filmarea în slow-motion, adică la 960 de cadre pe secundă o face în 1080p. Ceva mai bine ca S9 chiar. Abia aștept să le pun unul lângă altut.

Frățiorul mai mic, Xperia XZ2 Compact are aceeași configurație de top la un ecran de cinci inch. Exact! Cel mai rapid procesor de pe piață, filmare 4K HDR și slow-motion cu un ecran similar cu iPhone SE. Spun similar pentru că nu cred că mai e loc de comparație.

Huawei MateBook X Pro

A doua ”jucărie” interesantă pe care am văzut-o la MWC 2018 este Huawei MateBook X Pro. Sau Pro X. Le tot încurc, nu cred că mă învinovățește cineva. Este un laptop în toată regula, cu cea mai nouă generație de procesoare de la Intel, un i5 sau i7, depinde de buget. 8 sau 16 GB RAM (mi-aș fi dorit dublu, și cred că și voi) și stocare de 256 sau 512 pe SSD. Prețul? Pleacă de la 1500 de euro și va fi disponibil cam în toată Europa. Noi nu suntem în Europa. La noi nu ajunge, poate cu rugăminți? Încercăm?

Ecranul este de 13.9 inch cu rezoluție 3000×2000 pixeli. Da, asta înseamnă un raport de 3:2, adică mai mult spațiu pe verticală. Pentru productivitate este un mare plus, la fel și cele 12 ore de autonomie promise la vizionarea de video. De testat. A, stai, nu ajunge la noi. Mai vedem.