VIDEO – Alex Conu trăiește pentru aurora boreală

Alex este un om liniștit, poate chiar puțin timid. Genul de personaj pentru care vorbesc cel mai bine fotografiile sale. Ai auzit de aurora boreală? Sunt sigur că da, iar dacă ai văzut recent o fotografie cu acest fenomen spectaculos probabil a fost realizată de el. Un român emigrat într-un teritoriu de basm, insulele Lofoten din Norvegia, o zonă idilică aproape de capătul lumii. S-a mutat acolo pentru că este fascinat de Aurora Boreală. Vorbim despre un fenomen ce poate fi observat în toată splendoarea doar din câteva țări nordice.

Urcă pe munte, observă cerul, condițiile atmosferice și abia apoi își face fotografia. Alex ne-a dezvăluit că prima reacție a lui a fost să o privească timp de 10 minute fără să spună nimic. Și nu e singurul lucru pe care l-am învățat de la fotograf. O altă regulă este să printezi fotografia. Sau să o vezi pe un monitor OLED. La mine pe blog vă explic care este cel mai bun, mai ușor și mai subțire televizor din lume.

Noi am mers mai departe și am vrut să vedem dacă ne putem bucura de un sentiment apropiat celui în care vezi aurora boreală, privind imaginile lui Alex pe un astfel de televizor. Peste 8 milioane de pixeli pe un panou 4K OLED de la LG. Dacă stingi și lumina în timp ce privești fotografia, și stai și destul de aproape confirm că vei trăi senzații similare. Haideți să îl cunoaștem mai bine, în interviul de mai jos.

Vrei să îi vezi fotografiile ori să îi pui întrebări lui Alex? O poți face perosnal pe data de 20 mai la Noaptea Muzeelor, la Arcub. Acolo are loc expoziția lui Alex, organizată împreună cu LG care au furnizat televizoarele OLED pe care se vede cel mai bine aurora boreală. Notează în calendar, nu vei regreta.

Alex Conu este unul din fotografii români care se plictisesc repede și nu se mulțumesc să facă același lucru tot timpul. Eduard Aninaru este încă unul cel puțin la fel de genial pe care l-am intervievat anul trecut. Probabil că are legătură cu pasiunea lor pentru că și Edward lucrează departe de țară, în Los Angeles.