VIDEO – Alarmy, sau cum să te trezești ”pe bune” dimineața

Eu am o problemă cu trezitul de dimineață. Sunt unul dintre acei oameni care ajunge de multe ori la limită la o întâlnire, după ce au vărsat cafeaua pe ei și au schimbat deja o cămașă în drum spre birou. Glumesc cu a doua parte, umblu mai tot timpul în tricou. Știu, îmi stă mai bine cu o cămașă, dar nu astăzi. Prin urmare, m-am gândit să vă arăt o aplicație care să vă trezească de dimineață, Alarmy! Poate mai sunt și alții ca mine.

Acum vreo lună am instalat Alarmy, o aplicație pe care o găsești atât pentru Android cât și pentru iPhone. Click pe denumiri pentru link-ul de download. Aplicația e gratuită, însă la versiunea completă care costă cât o cafea în oraș (13 lei) mai ai acces la câteva funcții și scapi și de reclame. Sau poți să îi dai un share pe facebook și o testezi full pentru 60 de zile. Este enervantă, foarte enervantă. Atât de enervantă încât te pune să te ridici din pat ca să faci poze prin casă sau să agiți telefonul până îl scapi din mână ca să îl oprești. Îți explic.

Ai varianta simplă unde apeși pe Snooze sau anulezi alarma. Varianta în care faci o fotografie inițială pe care trebuie să o faci în fiecre dimineață. Un exemplu bun e …la baie. Odată ajuns acolo te întorci mai greu în pat. Poți să îl agiți de câte ori selectezi tu în aplicație ca să se oprească. Eu l-am setat de 60 de ori și am uitat să îi dau permisiunile în Android. L-am scăpat de trei ori pe jos în dimineața următoare încercând să îl opresc și nimic.

Varianta preferată a mea sunt problemele de matematică. De la cifre mici la numere mari adunate și înmulțite de vei căuta ca un bezmetic un calculator prin casă de dimineață. Ultima variantă funcționează cu un cod de bare pe care îl înregistrezi inițial și îl lași în cea mai îndepărtată cameră. Ca să oprești alarma trebuie să scanezi același cod.

Te vei amuza cu siguranță la fiecare variantă. Partea interesantă este că poți selecta din aplicație să nu poți da volumul alarmei mai încet, să nu poți restarta telefonul și să nu poți deschide nici măcar o aplicație de pe telefon în timp ce sună alarma. Sau să sune doar pe difuzorul telefonului în cazul în care adormi cu căștile la urechi seara. Mie mi se mai întâmplă.

Distracție plăcută mâine dimineață! Și să nu mă certați dacă primiți o palmă la prima ora a dimineții că nu puteți opri Alarmy!