VIDEO – 9 sfaturi pentru Black Friday #casăfiebine

Sărbătorile de iarnă sunt o glumă pe lângă Black Friday. E posibil să arunci și bradul uscat înainte să se dea ultima strigare la electrocasnice, la jumătate de preț. Unii spun că Black Friday a devenit o sărbătoare ardelenească la cât de mult durează. Magazinele vor da startul în noaptea de 20 noiembrie. Unele. Altele au început deja de pe 30 octombrie. Au furat și startul și pe antrenori. Domo ține ultimul său Black Friday din magazinele fizice. Acestea se închid. Toate. Din toată țara. Dacă ai drum pe acolo aruncă o privire, își lichidează stocurile.

Black Friday este o luptă pe viață și pe moarte. Probabil mouse-ul tău va fi prima victimă, și își va da ultima suflare pe butonul de refresh al unui magazin online. Ți-am făcut o listă de armament care te va ajuta în acest sens. Trebuie să știi totuși că, produsele cu cele mai mari reduceri se vor da ca pâinea caldă în prima zi de ”sărbătoare”.

Așadar, să recapitulăm:

  1. Înarmează-te cu timp și răbdare. În special timp, o să ai nevoie de el din belșug. Vei ”petrece” toată noaptea și dacă nu îți iei liberi în ziua următoare s-ar putea să fii puțin mahmur.
  2. Deschide laptop-ul sau computer-ul și asigură-te că ai tot ce îți trebuie. Apă, sandviș-uri, bere, alune, energizant. Vei sta câteva ore bune lipit de monitor. Asigură-te că ți-ai plătit factura la internet între timp și că ai banii pe card. O să vezi în continuare de ce.
  3. Fă o listă cu produsele pe care vrei să le cumperi. Îmi imaginez că nu sunt foarte multe. Nu toți au primit o moștenire considerabilă. Deschide un tabel și pune-le acolo împreună cu prețul real mediu, cel pe care îl găsești de exemplu pe price.ro, sau cel pe care îl știi deja. Te uiți la televizorul acela și la sistemul audio de vreun an, recunoaște.
  4. Fă-ți cont la magazinele online de la care vrei să îți cumperi jucăriile. Salvează parola. Știi bine ce se întâmplă când toată lumea dă năvală înainte de miezul nopții. E totuși un joc de noroc, la fel ca și conectarea la internet pe dial-up de acum zece ani.
  5. Downloadează aplicația de mobil a magazinului online, dacă are așa ceva, e posibil să primești cu câteva zeci de minute sau chiar o oră notificări push pentru produsele aflate la reducere.
  6. Folosește wishlist-ul și coșul de cumpărături. Unele magazine vor încerca să te fidelizeze și vei observa probabil cum se schimbă prețurile produselor în coșul de cumpărături, înainte să apară pe site în mod oficial.
  7. Achită cu cardul. Produsele plătite cu cardul au prioritate față de cele rezervate sau pe care alegi să le plătești când ajung acasă. Salvează facturile și chitanțele de pe mail sau din contul de utilizator și printează-le ulterior.
  8. Nu alerga după super mega giga reduceri. După chilipiruri aleargă multă lume și pierzi din vedere ce te interesează.
  9. Nu ai găsit ce voiai să îți cumperi? Stai liniștit. Mai vin câteva zile de Black Friday, săptămâni chiar. Ba chiar Pink Monday sau Funky Tuesday. Mai mult, în ianuarie și februarie nu se cumpără mai nimic. Lumea nu mai are bani de frigidere și aspiratoare după sărbători. Atunci ai putea să găsești lichidări de stocuri și reduceri mari. Unde mai pui că apar modele noi de telefoane și tablete. Posibil ca acelea să facă și cartofi prăjiți.

Stai cu ochii pe cavaleria.ro în următoarele zile. Avem o mulțime de ponturi și vi le vom spune într-un live blogging în noaptea de joi spre vineri.