VIDEO – 10 Setări obligatorii pentru telefonul nou

Bine te-am regăsit la un nou tutorial! Acestea sunt cele zece setări pe care îți recomand să le faci pe orice telefon nou sau configurat recent. Te ajută să îți menții informațiile și aplicațiile actualizate și să îl ții în siguranță din toate punctele de vedere.

  1. Backup aplicatii – Orice telefon are un sistem de backup fie că e prin cloud-ul propriu, fie că depinde de Google sau Apple. Fă backup la aplicații, contacte, mesaje și fotografii și asigură-te că le face automat, periodic.
  2. Update la aplicații și software-ul de sistem. Aplicațiile trebuie să își facă update automat, din motive clare de securitate. Cu cât sunt mai la zi, cu atât telefonul tău va rula mai bine.
  3. Setează un PIN și o amprentă. Renunță la blocarea ecranului cu acel Pattern, nu este sigură deloc și poate fi văzută și învățată foarte ușor de câtre cei de lângă tine
  4. Activează Find my Phone sau Find My Device din AppStore sau GooglePlayStore. Așa îți vei găsi telefonul oricând și oriunde.
  5. Salvează IMEI-ul telefonului în cloud. O să te ajute când trebuie să îl declari pierdut sau furat. Se mai întâmplă.
  6. Joacă-te cu el în mână 30 de minute. Așa îi înveți forma, dimensiune și greutatea și îl vei scăpa mult mai rar.
  7. Pune-i o husă! Cu margini cât mai groase. Ai dat o grămadă de bani pe el de ce nu vrei să îl protejezi.
  8. Încarcă-l cu încărcătorul și cablul din pachet, așa nu va exista riscul să îi strici bateria prea repede.
  9. Dezinstalează aplicațiile de care nu ai nevoie și care vin instalate pe el din fabrică. Nu o să le folosești niciodată.
  10. Dezactivează toate notificările și activează-le doar pe cele de care ai chiar nevoie.