VIDEO – Cum să cauți ”mai bine” pe Google

Am citit recent multe statistici despre ce caută lumea pe internet. Rezultatele sunt destul de amuzante, atât de amuzante încât știu sigur că nu sunt reale. Ce m-a surprins însă este modul cum caută lumea pe internet. Să zicem, destul de rudimentar.

Google este cel mai mare motor de căutare online, și este probabil singurul pe care îl mai folosim astăzi. Asta dacă nu cauți direct pe YouTube dar și asta e același lucru.

Am încercat recent să folosesc Bing, soluția de căutare de la Microsoft, însă rezultatele diferă atât de mult și sunt atât de imprecise încât mi-am dat seama cât de departe este Microsoft la acest capitol.

Revenind la Google, sunt câteva ponturi care te vor ajuta să găsești mai repede ceea ce cauți. Ți le spun mai jos în text dar le explic mai bine în clipul video de pe YouTube.

Caută în limba Engleză

Motivul este simplu, noi suntem 17 milioane de români în țară, din care probabil 4.5 milioane folosesc internetul. În limba Engleză nu numai că vei găsi de 1000 de ori mai multe rezultate, dar și acestea vor fi mai precise sau mai bine documentate.

Nu te descurci cu Engleza?

Dacă ai 25 de ani atunci este o rușine. Și dacă ai 35 la fel. Trebuie să știi limba engleză dacă vrei să ai mai mult succes decât acum. Folosește translate.google.com. Știe el să traducă pentru tine orice frază, text sau chiar site-uri întregi într-o fracțiune de secundă.

Fii cât mai concis

Nu căuta propoziții sau fraze complexe. În loc de ”unde sa ma duc sa schiez de Crăciun în 2019” fii mai precis: ”ski, decembrie, 2019”. Vei găsi mai multe rezultate decât cu fraza anterioară.

Nu folosi majuscule, diacritice sau semne de punctuație

Pe internet, în bara de căutare, la adresele web și la cele de email, majusculele și diacriticele nu contează. Nu sunt luate în calcul, sau dacă sunt acceptate vor retunra rezultate cel puțin dubioase. Semnele de punctuație sunt inutile, doar dacă cei care au scris articolul la care vrei să ajung au inclus semnele de punctuație în adresa articolului. Greu de obținut acest lucrur doar dacă o faci manual.

Calculator, cronometru direct în Google

Știai că poți folosi calculatorul, cronometrul sau să cauți date despre vreme fără să ieși din motorul de căutare de la Google? Nu trebuie să mai accesezi site-uri dubioase care durează o veșnicie să se deschidă, dacă ai ceva de convertit sau de calulcat o poți face direct scriind în google.