VIDEO – Cum accesezi GRATIS orice computer sau telefon, de la distanță

Fie că e vorba de un simplu ajutor pentru părinții tăi când nu se descurcă cu ceva pe telefon sau pe computer și au nevoie de asistență ori chiar să lucrezi de la distanță de pe un alt PC, să vizionezi filme și să te joci, există o soluție. Da, te poți chiar și juca pe un alt computer aflat la mii de kilometri depărtare fără nici un fel de întârziere.

În articolul și în clipul de mai jos îți arăt trei variante de programe cu care poți să îți controlezi aproape orice gadget de la distanță, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Modul de funcționare este simplu, instalezi programul pe dispozitivul pe care vrei să îl accesezi și pe cel de pe care îl vei accesa. Undele funcționează doar de pe computer pe computer, altele aproape de pe orice.

Team Viewer

Acesta este cel mai popular și funcționează aproape pe orice dispozitiv cu internet. Pe computer e simplu, downloadezi team viewer pe mabele pc-uri, introduci codul și parola generate aleator și gata. Dacă vrei să ajuți pe cineva de la distanță e cel mai simplu de folosit, și cel mai transparent. Funcționează și de pe un telefon pe altul, ori chiar de pe telefon pe desktop și poți vedea ecranul și controla mouse-ul și tastatura în timp real.

Avantaje – Foarte flexibil, funcționează de pe și pe telefon, desktop, tabletă și chiar alte dispozitive, poți transfera chiar și fișiere

Dezavantaje – Este cam lent, ai nevoie de un cont de business dacă ai multe dispozitive, nu e recomandat pentru video sau editare

Chrome Remote Desktop

Acesta este cel mai stabil până acum, o medie bună între viteză și compatibilitate și este cel pe care mă bazez de fiecare dată pentru că pornește tot timpul odată cu Windows-ul. Îl folosesc să urc fișiere pe YouTube să fac modificări la articole sau să public clipuri, de pe desktop dar și de pe telefon. Interfața de Android este rapidă și bine implementată.

Avantaje – Decent de rapid, de încredere, funcționează foarte bine de pe mobil pe desktop

Dezvantaje – Conectat doar la contul tău de Google

Parsec

Cel mai cel dintre toate cele. Este utilitarul numărul unu la viteză și latență redusă, atât de redusă că pot edita video-uri întregi cu el și chiar pot să mă uit la clipuri, filme sau să mă și joc. Din fericire nu am instalat jocuri pe server din motive evidente.

Avantaje – Extrem de rapid și fluid, o experiență aproape identică cu a desktop-ului tău

Dezavantaje – Mici probleme la conectare, câteodată nu pot accesa serverul, mofturos cu driverele de Intel și Nvidia dar din setări se rezolvă.