Tambour Horizon – ceasul inteligent de la Louis Vuitton

Casa de modă Louis Vuitton intră pe segmentul de piață dedicat ceasurilor inteligente și lansează „Tambour Horizon”. Odată cu lansarea Android Wear 2.0, compania a decis să realizeze un smartwatch adevărat care să concureze cu modelele de la Tag Heuer, Armani, Guess sau Mont Blanc  în categoria de dispozitive premium, realizate din materiale de calitate şi cu un preţ pe măsură.

Tambour Horizon

Tambour Horizon are o carcasă de 42 de milimetri pe care este pus un display AMOLED de 1,2 inch. Acesta afișează o varietate de informații utile cu o rezolutie de 390 x 390. Toate aceste funcții sunt ajutate de o baterie care ar trebui să țină cel puțin o zi datorită celor 300 miliamperi. Ceasul mai dispune de 512 MB de memorie RAM și 4 GB spațiu de stocare. Procesorul pe care Tambour Horizon rulează este destul de folosit pe smartwatchurile de actualitate, mai exact Qualcomm Snapdragon 2100 se regăsește și în gama ceasurilor inteligente de la  Huawei care dispun de același sistem de operare.

Spre deosebire de celealte ceasuri, acesta nu va avea sensor optic de monitorizare a bătăilor inimii, din simplul fapt că a fost gândit pentru a fi doar un accesoriu fashion, extrem de scump, care să te bucure uneori cu câteva utilități în plus. Funcțiile cu adevărat exclusive sunt My Flight, care oferă informaţii de zbor actualizate, şi City Guide, prin intermediul căruia vei obține un set de ghiduri şi servicii ale restaurantelor, hotelurilor şi reperelor istorice din apropiere. În ceea ce privește sistemul de operare al telefonului tău, chiar nu trebuie să îți faci griji.

Tambour Horizon

Ceasul funcționează conectat atât cu telefoanele iOS, cât şi cu cele Android. Tambour Horizon este disponibil în varianta de culoare gri, negru şi maro, iar cureaua o poți găsi în mai mult de 60 de modele, jumătate dintre acestea fiind destinate bărbaţilor şi jumătate femeilor. Vei găsi ceasul în doua variante disponibile, una la prețul de 2500 dolari care vine cu o carcasă din oțel inoxidabil și o alta de 2900 dolari cu o carcasă neagră.

Tambour Horizon

Încă nu se știe când va ajunge acest smartwatch la vânzare, dar cu siguranță se vor găsi persoane dispuse să cheltuie asemenea sume pe achiziția lui.