Știrile Săptămânii: Procurorul-şef anti-mafie, arestat pentru corupţie

A fost vinerea neagră a aviației militare românesti

Opt militari au murit și doi au fost răniți după ce elicopterul care îi ducea la un exercițiu s-a prăbușit și a luat foc într-o pădure din județul Sibiu. Cu ultimele puteri, mecanicul elicopterului a reușit să sune la 112. Localnicii care au alergat să dea primul ajutor au văzut imagini teribile. Bucăți din epavă ardeau împrăștiate pe sute de metri, iar supraviețuitorii implorau medicii să le aline durerile.

Martorii au povestit anchetatorilor că au vazut elicopterul în derivă, apoi aparatul a căzut. Până acum se știe că pilotul a întâlnit o vreme potrivnică, vânt și nori deși, și nu a mai putut controla elicopterul după o jumătate de oră de zbor. Investigația care a început trebuie să identifice cauzele dramei. Se anunță însă o ancheta de durata, de vreme ce nu avem un rezultat nici pentru accidentul aviatic din ianuarie, din Munții Apuseni. Pilotul Adrian Iovan și o studentă la medicina au murit la prăbușirea avionului cu care o echipă de chirurgi mergea la Oradea să preleveze organe pentru un transplant.

Cea mai mare tragedie care a lovit Armata Romana pe timp de pace. 8 morti, dupa prabusirea unui elicopter

Klaus Iohannis poate să stea liniștit

Daca nu îi ajunge salariul de președinte, mai scrie o carte și se îmbogățeste. Cele 15.000 de exemplare din autobiografia lui au fost epuizate după lansarea de miercuri seară de la București. O mare de oameni l-a înconjurat la târgul de carte. A dat autograf pentru toată lumea, 2.500 de semnături, chiar dacă asta a însemnat sa nu se ridice trei ore de pe scaun și să consume două pixuri. Un asemenea entuziasm am mai văzut doar în Piața Universității, după meciurile fabuloase ale Naționalei de fotbal. Klaus Iohannis trebuie să fie însă conștient că valul de simpatie și încredere ridică mult ștacheta așteptărilor. “Am înțeles mesajul votului”, ne-a asigurat vineri, când Curtea Constituțională l-a declarat oficial câștigator al alegerilor prezidențiale. Alles gute…

Iohannis a dat peste 2.000 de autografe la Romexpo si a prelungit programul targului. “Nu plec pana nu le semnez tuturor”

Procurorul-şef anti-mafie, arestat pentru corupţie

Şefa procurorilor care luptă cu criminalitatea organizată a primit 30 de zile arest la Poliţia Capitalei, alături de infractori de rând.  Colegii ei de la anti-corupţie o acuză pe Alina Bica că a fost părtaşă la un tun de 62 de milioane de euro, dat statului printr-o despăgubire acordată ilegal în 2011, când era secretar de stat la ministerul Justiţiei şi membru în comisia Autorităţii Naţionale de Retrocedare a Proprietăţilor. A aprobat despăgubirea unui om de afaceri cu acţiuni la Fondul Proprietatea în valoare de 90 de milioane de euro. Suma era mult supraevaluată, spun procurorii DNA. Interesant este că omul de faceri este un apropiat al lui Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea. Şi dacă vă mai amintiţi, Alina Bica a fost în centrul atenţiei înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, când a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, în timp ce se plimbau la Paris. Fotografiile au apărut, timp de câteva ore, pe un site, apoi nu au mai putut fi accesate.

Elena Udrea, plimbare la Paris cu şefa DIICOT. Site-ul care a publicat pozele a fost şters

Panică la Năvodari

Nu râdeţi. Un bărbat de 30 de ani, infectat cu HIV, a anunţat pe Facebook că i-a transmis virusul şi unui liceean de 18 ani cu care a făcut sex neprotejat. Care la rândul lui, s-a iubit cu cel puţin 10 colege care pot fi şi ele contaminate acum. Şi care la rândul lor pot prelungi lanţul de moarte. Liceeanul şi-a făcut testul HIV, care a ieşit negativ. Analizele trebuie să fie repetate însă peste şase luni, pentru confirmare. Până atunci, pericolul există. Speriaţi de amploarea pe care ar putea sa o ia situaţia, directorul liceului unde învaţă tânărul a chemat toţi elevii la ore de educaţie sexuală, iar medicul s-a oferit să îi consilieze pe cei sau cele care vor sa facă testul HIV.

China plăteşte greu pentru titlul de cea mai mare economie a lumii

Nord-estul ţării este sufocat la propriu de smog. Norul toxic este gros de sute de metri în unele aşa că doar vârfurile zgârie-norilor ies din ceaţă. La nivelul străzii, oamenii abia mai pot respira. Maşinile se pierd în smog, iar şoferii abia văd la 200 de metri în faţă. Autorităţile au restricţionat circulaţia pe şoselele de mare viteză şi au anulat cursele aeriene pentru a mai reduce din poluare.

Foto