Știrile Săptămânii: Ponta rezistă. Procurorii insistă. Gura bate scaunul de ministru.

Victor Ponta rezistă. Procurorii și Occidentul insistă

Victor Ponta a trecut de două hopuri. Cererea procurorilor care doreau să îl ancheteze pentru conflict de interese în calitate de premier a fost respinsă prin vot de Camera Deputaților. Și tot în Parlament a picat moțiunea de cenzură cu care liberalii încercau să dea jos Guvernul Ponta. În urmă a rămas nu ecoul întâmplărilor, ci ditamai zarva. În primul caz, Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Olanda au trimis scrisori oficiale în care ascund îngrijorarea față de protejarea lui Victor Ponta prin politică, în fața Justiției. Procurorii DNA vor să îl ancheteze pe prim-ministru pentru numirea în Guvern a lui Dan Șova, după ce a primit de la acesta bani și o mașină. Dar acest lucru nu se va întâmpla, pentru că Ponta este și deputat, iar colegii lui nu au vrut să îi ridice imunitatea parlamentară care îl apără de investigații.

În fine, tot în Parlament, moţiunea de cenzură PNL nu a strâns destule voturi ca să provoace demisia Cabinetului Ponta. PSD şi UNPR au fost sfătuiţi de șefi să vină la ședința cu pricina, dar cumva să se ridice de pe scaune și să se apropie de urne. În fine, după toată tevatura asta, premierul s-a dus să reprezinte România la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. În condiţiile în care toţi liderii europeni au boicotat ceremonia. Nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că a comis o eroare, dar Administrația Prezidențială a spus lucrurilor pe nume: “O gafă diplomatică”. Premierul Ponta a stat, aşadar, lângă Putin şi Erdogan. Singurul reprezentant al unei ţări din Uniunea Europeană, alături de doi controversați lideri…

Polițiști acuzați de abuz

A fost scandal mare duminică noaptea în centrul Bucureştiului. Activiştii de la “Uniţi salvăm” acuză agenţii de la Poliţia Locală sector 1 că au tras într-unul dintre colegii lor. Au şi imagini în care mai multe pistoale cu bile sunt îndreptate spre ei. Agenţii, de cealaltă parte, spun că tinerii erau beţi şi turbulenţi şi să plângă că ei au fost cei agresaţi. Scandalul a început când poliţiştii locali le-au cerut tinerilor să se legitimeze. La rândul lor, activiştii au avut aceeași pretenţie şi în acel moment agenţii ar fi făcut uz de forţă. Şefii poliţiştilor locali susţin că nimeni nu a fost împuşcat. O anchetă a poliţiştilor adevăraţi va stabili cine are dreptate.

Mai multe

Tragedie pe lac

O plimbare cu barca, sub clar de lună, a lăsat în urmă un mort şi cinci răniţi. Două ambarcaţiuni s-au ciocnit duminică noaptea pe lacul Snagov de lângă Bucureşti. Una dintre ele era a unui restaurant din zonă şi în ea se aflau clienţi şi angajaţi ai localului. Cealaltă ar fi fost condusă de un tânăr de 27 de ani, care mergea cu viteză nepermis de mare, povestesc martorii. Barca lui, în care mai erau patru prieteni, a intrat în ambarcațiunea restaurantului. Pentru patru dintre răniţi, medicii garantează că vor scăpa cu viaţă. O femeie este însă în comă. Ancheta care a început i-a înfierbântat pe localnici şi pe ecologişti. Oamenii spun că au sesizat de mai multe ori autorităţile  cum că tineri teribilişti gonesc noaptea pe lacul Snagov şi sunt un pericol şi pentru oameni şi pentru fauna din zonă.

Mai multe

Gura bate scaunul de ministru

Ioan Rus a fost nevoit să demisioneze de la Ministerul Transporturilor după ce l-a luat gura pe dinainte şi a spus în direct la o emisiune TV că soţiile şi copiii românilor care lucrează în străinătate sunt curve şi golani. Da, exact acestea au fost cuvintele folosite. Rămâi perplex când auzi aşa ceva de la un ministru. Au existat, desigur, explicaţii. Că de fapt, fostul ministru făcea o pledoarie pentru întoarcerea acasă a conaționalilor noştri. Şi că de fapt dorea să laude eforturile celor care sunt departe de casă și să deplângă destrămarea familiilor. Lăudabilă ideea, dar grosolană exprimarea. Aşa că mai adăugăm un ministru pe lista celor 20 care s-au perindat pe la Transporturi în ultimii 25 de ani. Că veni vorba, cam proaste drumurile pe care românii ar trebui să se întoarcă acasă…

Mai multe

Hidroavion cu 2.000 de locuri

Din seria “Cercetătorii britanici”, astăzi avem proiectul unui avion care va avea 2.000 de locuri. Wow…dacă te gândeşti că acum încap 800 de pasageri în cel mai mare. Aeronava arată foarte SF şi este impresionantă. Este de fapt o aripă enormă în care au fost integrate puntea și aripile avioanelor din prezent. Iar lista invenţiilor continuă: va zbura propulsat de carburanţi ecologici şi va putea ateriza. Asta e bine, pentru că decongestionează aeroporturile aglomerate, dar lungeşte mult aşteptarea. E clar că va fi nevoie şi de proiectarea unor aeroporturi speciale.

Mai multe