Papa Francisc oferă o pildă impresionantă omenirii.

Cu un zâmbet natural, de parcă povestea despre copilărie, Suveranul Pontif a spus că își simte sfârșitul aproape, dar că nu se teme de momentul inevitabil, pe care îl așteaptă peste doi, trei ani. La 77 de ani, conducătorul Bisericii Catolice se arată cel mai umil pământean. Dovedește supunere legilor naturii și mărturisește o amărăciune de om simplu.

Îi pare rău că nu poate să își petreacă vacanțele în afara Vaticanului. Nu ne lasă să ne revenim din uimire și asigură credincioșii că este pregătit să părăsească Sfântul Scaun dacă puterile îl vor lăsa. Tâlcul vorbelor spuse de un Papă ce devine legendă cu fiecare vorbă scoasă este simplu: bucurați-vă de ziua de astăzi, faceți ce puteți ca să adormiți împăcați și resemnați-vă doar în fața Morții.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Cu asta m-ai atins. Eu nu sunt bisericoasa, nu cred ca as fi considerata un bun crestin de multi dintre preoti, desi sunt un om bun. Papa, aceasta minunatie de om care parca are acces la o intelepciune si o toleranta extraterestre, mi-a intrat in suflet de prima data cand i-am auzit un discurs. Cred ca el este idealul de formator de opinii, cu atat mai mult in ale religiei, deci implicit ale iubirii, empatiei, fericirii si tuturor celelalte ale raiului uman. Ma bucur ca ai scris despre el..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.