Asta spune președintele Organizației Mondiale a Sănătății, iar experții avertizează că molima se va întinde cu repeziciune. Semnalele care vin din Africa sunt, într-adevar, înspăimântătoare.

În Sierra Leone, bolnavii au fugit din spitale, convinși că epidemia este o conspirație guvernamentală. În Liberia este și mai cumplit. Morții răpuși de Ebola sunt aruncați în stradă. Rudele lor se tem că medicii îi vor scoate din casele unde au pierit oamenii și că îi vor trimite în spitale, la izolare. Nu sunt constienți că așa împrăștie virusul.

Între timp, molima a ajuns și în Europa. Un misionar catolic din Spania s-a îmbolnăvit în Africa și a fost adus la Madrid cu un avion militar, special echipat. Preotul este ținut acum în condiții stricte de izolare. Soarta lui pare însă pecetluită.

Pentru Ebola nu există leac, chiar dacă cercetătorii din Statele Unite administrează un ser special celor câțiva americani infectați. Savanții spun însă că nu pot garanta că este eficient, pentru că cercetările sunt abia la început.

În fine, pentru noi veștile sunt bune. Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății spune că România este o țară cu risc mic de infectare. Doar norocul ne protejează, pentru că autoritățile sanitare recunosc. Nu au condiții să țină în carantină un posibil bolnav de Ebola. Adică nu pot opri răspândirea virusului.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.